Jön a II. Újszövetség Maraton a székesfehérvári színházban

Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 30-án, szombaton 18 órakor indul a II. Újszövetség Maraton.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta: az elmúlt évben gyakran megkérdezték tőle, mi keresni valója a Bibliának a színházban? A válasz így hangzik: „A színház értékközvetítő intézmény, így a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése a színház feladata is. A szent könyv arra tanít, hogyan kell helyesen élni. Az Újszövetség Maraton emellett a közös olvasás élményével is megajándékozza a résztvevőket”.

 

Tavaly 140 önkéntes jelentkező olvasott fel tíz perces részeket az Újszövetségből. Az érdeklődés a vártnál sokkal nagyobb volt, hiszen másfél hét alatt az összes hely betelt. Ezért úgy döntöttek, hogy idén öt perces részeket olvashatnak fel a jelentkezők a Szent könyvből. Idén is két Bibliából, a katolikusból és a protestánsból olvasnak, könyvenként váltakozva.

 

ujszov

 

A felolvasásra a színház előcsarnokában lehet regisztrálni, kizárólag személyesen, a jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a biblia-részletet is. A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve hogy mely időpontokban kik a felolvasók.


A II. Újszövetség Maraton november 30-án 18 órakor indul, és a tervek szerint december 1-jén 14 órakor ér véget. A maraton időtartama alatt a Vörösmarty Színház ajtaja végig nyitva áll az érdeklődők előtt.

 

süti beállítások módosítása