Átadták a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjait

Az ESZME és Fabók Mancsi Bábszínháza közös előadása, valamint a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciója kapta megosztva a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, amelyet szerda délután adtak át a fővárosi Marczibányi Téri Művelődési Központban.


“A székely menyecske meg az ördög című darab Fabók Mariann rendezésében virtuóz technikai megoldásokkal, nagyszerű kommunikációval újította meg az egyszemélyes vásári bábszínház hagyományát, és így egy korszerű népmesét teremtett” – méltatta az ESZME (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete) és Fabók Mancsi Bábszínháza közös előadását.

 

fabok szekely menyecske

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság A hosszabbik út című közös előadása, Gigor Attila rendezése, “az erőteljes színházi megjelenítéshez koncepcionális drámapedagógiai munkát kapcsolt, ezért érdemelte ki a fődíjat”.

A Nemzetgazdasági Minisztérium mindkét produkciót 200-200 ezer forinttal jutalmazta.

A minisztérium különdíját is két társulat között osztotta meg: a Budapest Bábszínház Lúdas Matyi című előadásáért, a Nézőművészeti Kft. pedig Ady/Petőfi és Vakság című darabjaiért részesült a 150-150 ezer forintos jutalomban.

A II. kerületi Önkormányzat különdíját – szintén 150 ezer forintot – a kecskeméti Ciróka Bábszínház A Csomótündér című előadása nyerte el.

Az ASSITEJ (Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége) magyar tagozatának Üveghegy-díját a gyermekszínházi előadások kategóriájában szintén a Ciróka Bábszínház vihette haza A Csomótündérért. A legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság kapta A hosszabbik útért.

 

pont pont vesszocske
A Marczibányi Téri Művelődési Központ szemle diplomát ajándékozott mind a 19 előadás alkotóinak a magas szakmai színvonalú produkciókért, továbbá díszoklevelet a szemle díszvendégének, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színháznak, amely három előadással szerepelt a mustrán.

A szemlét november 18. és 24. között tartották, a versenyre a 2011. január 1. után bemutatott előadásokkal nevezhettek a társulatok.

A díjátadóról képekben:

 

1
1.
2 
2.
3 
3.
 4
4.
 5
5.
 6
6.
7 
7.
8 
8.
 9
9.
Fotók: Makofka Sándor
 
 

süti beállítások módosítása