Tündérkert - Zenés mesejáték Szatmárnémetiben

Tündérkert címmel állított össze zenés mesejátékot kortárs versekből a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata.

A bábosok idei első bemutatójának új helyszín, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme adott otthont, ugyanis a több mint 120 éves épület felújítási munkálatai miatt nekik is el kellett hagyniuk a korábbi években megszokottá vált pódiumtermet.

A november 29-én bemutatott előadás rendezője Bandura Emese, aki jelenleg a bábtagozat megbízott vezetője is egyben. A rendező szerint „Tündérkert az a hely, ahol minden lehetséges, ahol szabadon szárnyalhatunk – képzeletben!”

 

tündér


Az előadásról:

 

"Boszorkányosan titokzatos módon eltűnt egy ördögfióka, mindenki őt keresi, senki sem sejti hollétét. A kerti tündér az, aki szépségével bódítja és a Tündérkertbe csalja őt. Miközben a szerelmesek az akadályokat leküzdve, közös erővel megmentik a kertet a pusztulástól, megtapasztalhatjuk, hogy a környezet mennyire meghatároz, és egy kis figyelem, szeretet még egy boszorkányt is képes rávezetni a jó útra."

 
Tündérkert
 
zenés mesejáték kortárs versek alapján
 
Szereplők:
 
Tündérlány: Laczkó Tekla
Boszorkány: Nagy Anikó
Ördögfióka: Poszet Nándor
Kertész: Péter Attila Zsolt
Manó: Bandura Tibor
Manóci: Nagy Tamás
 
díszlettervező: Bodor Csaba
jelmeztervező: Szabó Anna
koreográfus: Nagy Anikó
zeneszerző: Szátvári Csaba
az összekötő szöveget írta és rendezte: Bandura Emese
 

süti beállítások módosítása