Készül a Doktor Proktor - Játékot hirdet a Kolibri Színház

A világhírű Jo Nesbø első gyerekkönyve alapján készül előadás a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban. A premierhez kapcsolódóan játékot hirdetnek.


“A kudarcra gondolva még könnyebb a halogatás, ahelyett, hogy az ember leülne és ténylegesen írna valamit, és megtörné az illúziót, amelyben él". (Jo Nesbø)

 

proktor

 

2007-ben jelent meg a krimiszerzőként ismert, norvég Jo Nesbø első gyerekkönyve, Doktor Proktor pukipora címmel, amely azóta sorozattá nőtte ki magát, és 8 millió példányban fogyott világszerte. A Kolibri Kiadó gondozásában már készül a negyedik Doktor Proktor könyv fordítása, az Idővihar a kádban, illetve a Szeleburdi világvége című kötetek folytatása, de a megjelenésig egy Doktor Proktor világpremierre is sor kerül Budapesten. A Kolibri Színház 2014. január 11-én mutatja be a harmadik rész nyomán született Doktor Proktor, avagy támadnak a Holdkaméleonok című vígjátékát Novák János rendezésében.

“A Doktor proktor egy kalandos történet rengeteg zenével. Hősünk egy őrült zseni, aki két dologhoz nagyon ért: a látszólag hasztalan dolgok kitalálásához – mint amilyen a pukipor vagy az egyensúly cipő – és a karamellás puding elkészítéséhez. Doktor Proktor utcájában két magányos gyerek is lakik: a visszahúzódó Lise és a nagy beszélőkével megáldott Bülle. Vajon ők, vagy a békaszerzetté változott Hukk tanár úr és Strobe tanárnő képesek lesznek megmenteni a világot az emberevő holdkaméleonoktól?  Lehet-e hős, aki szeret füllenteni, aki túl kicsi, vagy túl nagy, aki helyesírás mániás, vagy akinek rossz a helyesírása? Erre is választ adunk januárban” – fogalmazott a darab kapcsán Novák János.

 

akkoresmost1k
“A hazájában rockzenészként is népszerű Jo Nesbø azután kezdte el írni a Doktor Proktor-sorozatot, miután kislánya megkérte, hogy meséljen neki valamit vacsora közben. A végeredmény annyira érdekes lett, hogy azóta az olvasók és a kritikusok tetszését is elnyerte. Azt reméljük, hogy az ősbemutatóval, Petrikovics EditKárpáti Péter író-dramaturg és Horváth Péter író-dramaturg feldolgozásával ez nekünk is sikerül” – tette hozzá a Kolibri Színház igazgatója.

 

A darab főbb szerepeiben Bárdi Gergő, Tóth József, Megyes MelindaRuszina Szabolcs, Szanitter Dávid, és a Radnóti Színház színésznője, Andrusko Marcella láthatók. A díszlet, a jelmez, és a bábok Orosz Klaudia munkái.

A kiadó és a színház a daraboz kapcsolódva közös játékot hirdetett: december 15-éig lehet indulni a Lehetetlen Találmányok Versenyén. 8-tól 12 éves korig bárki nevezhet, egyénileg és csoportban is, aki beküld egy különös találmányról készült rajzot szöveges magyarázattal ellátva, vagy a találmány makettjét. A díjazottak részt vehetnek a Doktor Proktor, avagy támadnak a holdkaméleonok főpróbáján, illetve Kolibri Kiadó könyvcsomagot kapnak.

 

A pályázatokat a Kolibri Színházba várják postán, személyesen, illetve a doktorproktorjatek@gmail.com email címen.
A pályázatok beérkezési határideje: 2013. december 15.
Eredményhirdetés: 2013. december 17.
A Doktor Proktor bemutatója: 2014. január 11.

 

süti beállítások módosítása