Csákányi Eszter zenés lakásfoglalása Fischer Ivánnál

Fischer Iván Lakásszínházában december 13-án és 15-én, 19 órakor debütál a 'Csákányi Eszter zenés lakásfoglalása' című est.

Az estről

 

“Magamról és a női lélek megannyi arcáról mesélek ebben az általunk zenés lakásfoglalásnak elnevezett műfajban, amelyben egy színésznő saját magáról vall” – mondja Csákányi Eszter.

 

A téma örök: nők – végletes lelkiállapotban. Nők, akik alárendelik magukat a férfinak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt. Csákányi Eszter mutatja be őket nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával. A lakásszínház különlegessége, hogy az est vendégeként az előadás után találkozni és beszélgetni lehet az alkotókkal.

 

(További információ: www.fischerlakas.hu, helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 27.)

 

Szereplők: Csákányi Eszter
Közreműködik: Kovács Norbert – ütőhangszerek;
Puskás Péter – zongora.  

 

csakanyi eszter

 

Fischer Iván a Lakásszínházról:

 

"Kis koncertterem sok van, viszont a színházi szakmát nagy aggodalommal figyelem, különösen a kis, alternatív kezdeményezések vannak nehéz helyzetben. Pedig ez egy csodálatos, virágzó művészeti ág Budapesten, rengeteg kreatív művész van, sok ötlet nem valósul meg, mert nincs rá pénz. Az én pici lakásszínházam nem tehet sokat, de egy-két jó produkciót befogadhat. Pontosabban ez nem lakásszínház, hanem "lakáscínház", tehát cincog is, ami azt jelenti, hogy a zene se kizárt. (…) Néhány évvel ezelőtt hoztam létre korábbi megtakarításaimból a közhasznú Fischer Iván Alapítványt, amely a fenntartást biztosítja. 25 néző fér el, a jegybevételből kell fizetnünk az előadások költségeit. Nem lesznek ingyenjegyek. Közpénztámogatást nem fogunk kérni, mert a színházi szakma amúgy is csak igen szűkös támogatást kap, ebbe a körbe nem szeretnénk új kérelmezőként beszállni. Magántámogatást hálásan fogadunk, a fischerlakas.hu honlap erről tájékoztatást ad". (Forrás: Népszava)

 

 

süti beállítások módosítása