Karácsonyi koncertre készül az Adagio

A RaM Colosseum színpadán ad ünnepi koncertet az Adagio együttes december 21-én. Repertoárjukban népszerű, hazai és külföldi slágerek szerepelnek szimfonikus zenekari kísérettel.

 

Balczó Péter, Homonnay Zsolt és Merán Bálint karácsonyi gálakoncertjén felcsendülnek az Abba, Balázs Fecó, Bryan Adams, Zorán és Paul Anka szerzeményei is Adagio-stílusban, zongorakíséret mellett.

Az Adagio együttes 2005 őszén alakult. A férfi trió tagjai a magyar zenés színjátszás népszerű alakjai, Homonnay Zsolt és Balczó Péter tenor, Merán Bálint bariton. Ötvözik a klasszikus zenét a vokális pop könnyedségével, így jön létre az a crossover stílus, amely több éve a magyar könnyűzenei élet színfoltja.

 

homonnayzsolt-20130909-17-adagio


Merán Bálint 2010-ben Nagy Sándor helyére érkezett az együttesbe, a csapat tagjai azt mondják, olyan, mintha mindig is velük lett volna.

"Crossover stílusban működünk, ami egyesíti a klasszikus és a populárisabb zenét. Az adagio egy zenei kifejezés, de túl azon, hogy rengeteg adagio mű létezik, a szó maga azt jelenti, hogy szélesen - lassan. Az elképzelésünk a mai napig az, hogy a popzenében rejlő melódiákat kibontva, klasszikus stílusban adjuk elő. A modern és a klasszikus zene találkozása ez." - mondta a trióról Homonnay Zsolt.

Balczó Péter így mesélt az együttesről: " Az Adagio együttes egy igazi szakmai kihívás számomra. Nem áll távol tőlem a könnyedebb műfaj. Ebbe a 'szélesen - lassan' vonalba beletartozik az operaéneklés is."

Az Adagio lemezei közül több elérte a platina minősítést, nagyszabású koncert show-jukből DVD készült, mely szintén platinalemez lett. Közel 60 dalból álló zenei repertoárral rendelkeznek.

 

süti beállítások módosítása