Pap Lujza kapta a Domján Edit-díjat

Pénteken este a Csíksomlyói passió előadása után nyújtották át a Domján Editről elnevezett díjat Pap Lujzának, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészének.


A díjat a Domján Edit (1932-1972) emlékét őrző, 1991-ben létrejött alapítvány kuratóriuma ítéli oda évente a vidéki teátrumok színművésznőinek munkáját elismerve. Péntek este a kuratórium elnöke, Szakonyi Károly író nyújtotta át a díjat a színésznőnek.

 

paplujza

Fotó: Umberto Pezzetta

 

Pap Lujza 1977-ben született Ajkán, a Hevesi Sándor Színház társulatának 1996 óta tagja. Első alakítása a Liliomban a saját nevével azonos figura megformálása volt. Játszott többek közt Az Orleans-i szűz, a Régimódi történet, az Üvegcipő, a Boldogtalanok, a Hegedűs a háztetőn, és a Figaro házassága című előadásokban, rendezői mások mellett Bagó Bertalan, Cserhalmi György, Alföldi Róbert és Koltai M. Gábor voltak.

 

Az anyaszínházbeli szerepein túl közreműködött a fővárosi Studió K-ban bemutatott Ványa bácsi és a Tháliában játszott Csónak című színműben is. Zalaegerszegen jelenleg A muzsika hangja és a Csíksomlyói passió előadásaiban látható.

 

süti beállítások módosítása