Debütál a Chicago a Centrál Színházban

December 29-én a Chicago című musicalt mutatja be a Centrál Színház Bozsik Yvette rendezésében. Velma Kelly szerepében Jordán Adél, Schell Judit és Szilágyi Csenge, Roxie Hartként pedig Tompos Kátya, Ágoston Katalin és Mórocz Adrienn látható.

A színház ajánlója:

A Chicago méltán világhírű musical, közel negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. A siker titka: a szerzők elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos, buja revüvel. Roxie Hart egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét, a halálbüntetés elől pedig a legegyszerűbben úgy tud elmenekülni, ha az ördögien fondorlatos sztárügyvéd, Billy Flynn segítségével a címlapokon próbálja meg tisztára mosni magát. Ehhez azonban a férjgyilkosok királynőjének, Velma Kelly-nek is lesz egy két szava...

A Centrál Színházban igazi sztárszereposztásban csendülnek fel a darab slágerei, az este különlegességét pedig a rendező-koreográfus személye, Bozsik Yvette szavatolja, akinek Cabaret előadása a színház egyik legnagyobb közönség- és szakmai sikerét hozta.

 

Download-73.aspx

A rendező-koreográfus szavaival:

"Végeredményben Velma és Roxie két hús-vér nő. A Yale egyetemen tanuló Miss Watkins írt darabot a történetükből. Velma karaktere az én elképzelésem szerint egy képességes kabaré énekesnőé. Roxie karaktere vélhetően a valóságban is egy átlagnő volt, akiből a gyilkosság és az azt követő felmentés csinált sztárt. A kriminalizálás sajnos jó út a hírnévhez. Velma megcsalatása, elárultása ismerős terep nekem. Az öregedése is. Az, hogy már nem ő táncol, hogy át kell adnia a helyét a fiatal táncosnak. De előfordultak cifrább esetek is az életemben... Tudok honnan merítkezni ehhez a darabhoz." – mondta Bozsik Yvette Sándor Erzsi interjújában.

 

Download-74.aspx
A Chicago régen és most:

A musicalt 1975. június 3-án mutatták be a New York-i 46. Utcai Színházban. A darab inspirálója a húszas évek egyik nagy sikerű vígjátéka volt. John Kander és Fred Ebb musicaltörténeti művet írt, a rendező-koreográfus és a szövegkönyvet is társszerzőként jegyző Bob Fosse.


A Chicago című musical magyarországi ősbemutatóját 1980. december 19-én a Budapesti Operettszínházban tartották, a következő évben Kaposváron játszották, később pedig az Ódry Színpadon, a szolnoki színházban mutatták be, továbbá a soproni színház és a Madách Színház is műsorára tűzte a darabot.
A műből Oscar-díjjal jutalmazott film is készült.

A Centrál Színház bemutatójában Velma Kelly szerepében Jordán Adél, Schell Judit és Szilágyi Csenge, Roxie Hartként pedig Tompos Kátya, Ágoston Katalin és Mórocz Adrienn látható. Billy Flynnt Kulka János, Morton Mamát Falusi Mariann alakítja, Amos Hart figuráját Stohl András és Cserna Antal kelti életre, a további szerepekben Botos Éva, Schmied Zoltán, Vati Tamás, Krausz Alíz, Samantha Kettle, Fülöp Tímea, Tallós Andrea, Székely Szilveszter, Kalmár Attila, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Feledi János, Gyulai Júlia, Hasznos Dóra és Stohl Luca látható.


Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmeztervező Berzsenyi Krisztina. A produkció zenei vezetője Fekete Mari.

 

Az előadásról képekben:

fotó: Horváth Judit

 

1
1.
2 
2.
3 
3.
4 
4.
5 
5.
 6
6.
7 
7.
 8
8.
9 
9.
10 
10.
Fotó: Horváth Judit

 

 

Forrás: MTI, Centrál Színház, Színház.hu
Fotó: Máthé Zoltán

süti beállítások módosítása