A csúnya - Kortárs fekete komédiát mutatnak be Kaposváron

Marius von Mayenburg, a kortárs német drámairodalom egyik legizgalmasabb alakjának szürreális fekete komédiáját mutatja be január 7-én a Csiky Gergely Színház, Némedi Árpád rendezésében.

Némedi Árpád 1988 óta színésze a teátrumnak, most első alkalommal vállalta a rendező szerepét.

 

csunya

 

Ajánló az előadás elé:


"Ki ne akarna gyönyörű lenni? Vonzó, sikeres és mindenki által csodált?


Mi van, ha valaki borzasztóan csúnya? És ha irigylésre méltóan szép? Teljesen más az élete, igaz? Pedig belül ugyanaz az ember. Vagy mégsem?

 

csunya2

 

Lette mérnök egy multinacionális cégnél. Elfogadták egy új fejlesztését, amit azonban nem prezentálhat. Egy kollégája utazik helyette. Miért? Mert Lette arca »nem eladható«. Kiderül számára, amit nem tudott: hogy iszonyú csúnya. Felesége csak a bal szemébe néz. Lette egész élete átértékelődik. Szépnek kell lennie! Eladhatónak! Egy műtét, és máris kész az álomarc. De milyen álmok jönnek ezután? A férfiak vele akarnak üzletelni, a nők minden egyebet akarnak vele. És mindenki úgy akar kinézni, mint ő. Ez pedig nem lehetetlen. Néhány(száz) műtét, és Lette arca megsokasodik. De mi maradt odabent, az arc mögött? Hányan vannak, akik mára Lették, és kik ők? Melyikül az igazi?"

A kortárs német dráma egyik legnagyobb tehetsége, Marius von Mayenburg szürreális és szellemes játéka a személyiséggel és a szépségről alkotott álmainkkal. Az eddig színészként ismert Némedi Árpád első rendezése a Stúdióban látható.

 

csunya3

 Fotók: Bati Nikoletta
 

A Kapos Televízió alkotókkal készített videóinterjúja itt tekinthető meg.

Játsszák: Takács Géza m.v., Német Mónika, Gyuricza István, Szvath Tamás


Bemutató: 2014. január 7. kedd 19.30

süti beállítások módosítása