Átadták a díjakat a cirkuszfesztivál gáláján

Először díjaztak magyar csapatot a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében: a Richter artistacsoport arany, Simet László és csapata ezüst díjat vett át hétfőn este a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált lezáró gálaesten.


"A jó cirkuszban a társulat tagjai biztosan fogják egymás kezét, a barátság, a hagyomány és a csapatmunka jellemzi őket. Ez az életben jól együtt dolgozó csoportokra legalább annyira igaz, mint a porondon fellépőkre" - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a gálát megnyitó beszédében.

 

Ezt követően a közönség ízelítőt kapott a fesztivál legkiemelkedőbb produkcióiból. A műsor végén átadták az arany díjat a magyar Richter artistacsoportnak, a Casselly család tagjainak elefánt akrobata számukért, valamint a kínai Quingdao csoportnak, rúdakrobata produkciójáért.

 

cirkuszfesztFotó: Kallos Bea, MTI


Ezüst Pierrot-díjat vehetett át Simet László és csoportja, a romániai Trio Stoian rúdakrobata csapat és a brazil Super Silva plafonakrobata számáért.


Bronz díjat nyert az orosz Stynka csoport, a portugál komikus Cesar Dias, az ukrán Duo Maybe gurtni száma, valamint a spanyol levegő akrobatika számot előadó Ambra és Ives Nicols.


Számos különdíjat is kiosztottak, köztük Simet László a Maciva Cirkuszművész Életmű Különdíját vehette át. Díjat adott át Balog Zoltán mellett L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Halász János kultúráért felelős államtitkár, Kriza Zsigmond, a Maciva igazgatója és Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is.


A január 9. és 13. rendezett nemzetközi fesztiválon csaknem 20 országból több mint 30 produkció volt látható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása