Pintér Béla: "Többségében konszenzusra jutunk"

Pintér Béla volt Rónai Egon vendége az ATV Start Plusz c. műsorában.

 

Az ATV műsorából:


A 15 éves Pintér Béla és Társulata vezetője elsőként a csapat legkorábbi előadásairól beszélt. Pintér Béla úgy látja, előadásaik nem vesztettek aktualitásukból. "Nyilván sok dolgot már nem úgy rendeznék meg, mint korábban. De az előadások aktualitása nem veszett el, különben levettük volna őket a repertoárról" - tette hozzá.

pinter

 

"Színészként kezdtem, különböző társulatokban, különböző stílusú formációkban játszottam. 10 év után jött el az az idő, amikor eszembe jutott egy olyan erős motívum, amire rá tudtam építeni egy egész előadást, és ez olyan jól sikerült, hogy azóta ezzel foglalkozom. A társulat minden tagja kritikai észrevételekkel segíti a munkát. Annak ellenére, hogy én írom a saját darabjainkat, mindenképpen műhelymunkának nevezném azt, ami nálunk zajlik, talán ezért is tudunk olyan régóta együtt dolgozni. Az esetek többségében konszenzusra jutunk, és ez alapján írom át, ha kell újra és újra a meglévő változatokat" - számolt be a társulat vezetője.

 

A beszélgetést itt meghallgathatja: 15 éves a Pintér Béla Társulat.mp3

 

Legújabb bemutatója, a Titkaink sikeréről Pintér Béla így beszélt: "Azon túl, hogy meglehetősen szuggesztívre sikerült, a jelek szerint elég hatásosan mutat fel egy társadalmi problémát. Valamilyen oknál fogva se a bal, se a jobb oldali kormányok nem hozzák nyilvánosságra az ügynöklistákat, valószínűleg azért, mert mindkét oldal érintett ebben a kérdésben, pártállástól függetlenül. Tehát vannak titkai mindkélt oldalnak, és ez azért izgatja a társadalmat: mégis, mik lehetnek azok a titkok? Erre ad ez az előadás egy nem túl bonyolult választ, ami nyilván nem más, mint az, hogy azok, akik egykor a pártállam fogaskerekeit működtették, jelen pillanatban is funkcióban vannak. Hogy most bal vagy jobb oldalon, az tulajdonképpen mindegy is. Talán a köpönyegforgatást a jobb oldalon könnyebb felismerni" - vélekedett Pintér Béla.

 

A teljes beszélgetés itt megtekinthető.

 

 

süti beállítások módosítása