Shakespeare-hetek következnek a REÖK-ben

Shakespeare-hetek elnevezéssel, a világhírű drámaíró születésének 450. évfordulója alkalmából izgalmas programokra készülnek a Reök-palotában. Az összművészeti központban februárban zenés esttel, színházi produkcióval és álarcosbállal is emlékeznek.

sena
Február 13-án a W.H. zenekar kortárs formában megzenésített szonetteket ad elő a szegedi REÖK Palotában. A többek közt az Irie Maffia együttesből ismert Sena Dagadu énekesnővel színre lépő csapat vendégeket is hoz magával a különleges alkalomra, Akkezdet Phiaival, Závada Péterrel és Süveg Márkkal, a hazai hip-hop és slam poetry kiemelkedő képviselőivel adják elő a Shakespeare-műveket. 

 

reok
Február 28-án a Thália Színház és a Füge Produkció közös előadását, a „Láthatóságiak – Kis Szentivánéji Zene” című darabot láthatják a REÖK nézői. A produkció a Szentivánéji álom című darab feldolgozása. A cselekmény Oberon és Titánia viszályára, a négy szerelmes viszontagságaira és a Mesteremberek (Láthatóságiak) történetére és előadására összpontosít. Szerepet kap a Máthé Zsolt rendező elképzelésében létrejött előadásban George Gerswhin zenéje is.

 

lathatosagiak

 

A rendezvénysorozat keretében szonett-felolvasásokat tartanak majd civilek részvételével és népszerű művészekkel, és a farsangi időszak környékén egy nagyszabású Rómeó és Júlia álarcosbálra kerül sor, amellyel a fiatalabb közönséget kívánják megszólítani.

 

Forrás: Szegedi Hírek, Imedia

süti beállítások módosítása