Sokszemközt - Pályázatot hirdet középiskolásoknak a Magyar Színház

Sokszemközt címmel pályázatot hirdet a Magyar Színház 13-20 évesekből álló iskolai csoportok, osztályok, színjátszó csoportok számára. A KiBelátó Program felhívására 2014. január 26. éjfélig lehet benyújtani a pályázatokat.


Pályázati kiírás:

"Azt hiszed, hogy átlátszó. Belelátsz, és akkor meglátod - a láthatatlan látható. Ez egy kilátó, a falak felett átlátó, az átlátszót is meglátó. Eljöttünk, hogy láttassunk, hogy amit szeretnél, kilátóról láthasd, átláthass és beleláthass, legyen az is átlátszó - ahol a láthatatlan láthatóvá válik."

A Sokszemközt Program:

A program keretében hosszabb távon kívánunk együttműködni egy-egy osztállyal. A projekt hat-nyolc alkalmat, plusz az előadás megtekintését öleli fel. A projekt során a résztvevő osztályok alkotó partnereivé válnak a színházi szakembereknek - lehetőség nyílik a rendezővel, a színészekkel való együtt gondolkodásra, ötletelésre, ami közben a résztvevő csoport megismerkedik az adott előadással, annak történetével és választott színházi nyelvével egyaránt.

Az I. projektben keretében a Szent Gellért Katolikus Gimnázium és a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont egy-egy osztályával gondolkodtunk közösen a Vidovszky György rendezésében színpadra állított Közellenség kapcsán. A projektről beszámolókat olvashatnak a kibelato.blogspot.hu-n.

 

magyarsz
A II. projekt:


Az előadás címe: Rómeó és Júlia
Az előadás rendezője: Nagy Péter
Bemutató: 2014. március 7.
A csatlakozó projekt tervezett kezdése: 2014. január utolsó hete - február eleje

Pályázati kategóriák:


A, 13-14 évesekből álló általános iskolai szervezett csoport (20-40 fő)
B, 14-20 évesekből álló középiskolai szervezett csoport (20-40 fő)
C, 13-14 évesekből álló általános iskolai osztályok (20-40 fő)
D, 14-20 évesekből álló középiskolai osztályok (20-40 fő)
E, 12-20 évesekből álló színjátszó csoportok (15-30 fő)

A program menete:

- Az első alkalom az ismerkedés és a történetről való gondolkodás és játék jegyében telik - a csoport és a projektet vezetőszínházpedagógusok találkoznak itt egymással. A foglalkozás időtartama és helyszíne: 135 perc, a pályázó intézményében vagy aszínházban.
- A középső fázisban, amely négy-hat alkalmat ölel fel, az előadásra fókuszálva dolgozunk; ezekből kettőt a pályázó intézményében, a további kettő-négy foglalkozást a színházban tartjuk meg, legkorábban 17 óra kezdéssel, együttműködve az alkotókkal. A foglalkozások időtartama 90-135 perc.
- Ezt követi az előadás, mint közös produktum megtekintése.
- A program végén találkozunk még egyszer, ahol összefoglaljuk, hová jutottunk, mi született meg, és mi nem. A foglalkozás időtartama és helyszíne: 90 perc, a pályázó intézményében vagy a színházban.

Pályázat beadásának további feltételi:

- Pályázatot nyújthat be bármely, a kategóriáknak megfelelő, Pest megyei csoport vagy osztály
- A nyertes pályázó által vállalandó egyedüli költség az előadásra váltott jegy ára (2500 forint/fő)


Pályázás menete:

- A kitöltött jelentkezési lapot a szinhazpedagogia@mszinhaz.hu e-mail címre várjuk a 2014. január 26. 23:59-ig.
- Az eredményéről legkésőbb 2013. január 29. 23:59-ig tájékoztatjuk a jelentkezőket.


A programról és az előadásokról további információkat talál a www.magyarszinhaz.hu-n, a kibelato.blogspot.hu-n, valamint a KiBelátó Program facebook oldalán!

süti beállítások módosítása