Steven Soderbergh debütál a Broadwayn

Márciusban debütál a New York-i Brodwayn a világhírű amerikai filmrendező, Steven Soderbergh első rendezése a The Library című színdarab lesz a manhattani Public Theaterben.


A dráma bemutatóját március 25-re tűzték ki, azt követően pedig április 27-ig fut a színdarab - jelentette be a színház a hétvégén.

Scott Z. Burns darabja egy amerikai iskolában történt halálos kimenetelű lövöldözés utóhatásairól, a túlélők pszichológiai problémáiról szól. (Burns írta egyebek között Soderbergh Mellékhatások című filmjének a forgatókönyvét is.)

steven soderbergh
Az 51 éves Oscar-díjas filmrendező két éve jelentette be, hogy folyamatban lévő munkái - köztük a Mellékhatások, illetve a Władziu Valentino Liberace amerikai zongoristáról szóló, Matt Damon és Michael Douglas főszereplésével készült Túl a csillogáson című életrajzi film - befejezése után egy időre visszavonul, a festészetnek szenteli magát, és annak, hogy színházban is kipróbálja a rendezést.

Soderberghnek nem ez az első színházi rendezése, 2009-ben Sydneyben állította színpadra saját színművét, a Tot Mom című darabot.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása