Huszti Péter lesz az idei POSzT díszvendége

Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész, rendező, Érdemes- és Kiváló Művész lesz a 2014-es Pécsi Országos Színházi Találkozó díszvendége. A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjét idén június 5. és 14. között rendezik Pécsett. 

Huszti Peter

Fotó: vaol.hu


A két válogató, Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész és Sándor L. István színházi kritikus, az Ellenfény című tánc- és színházművészeti folyóirat főszerkesztője a 2013. március 1. – 2014. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadások közül választják ki az általuk legjobbnak ítélt produkciókat.

 

Tekintettel arra, hogy február végén sok színházban tartanak premiert, és ezen előadásoknak a fesztivál szervezői esélyt szeretnének adni, hogy bekerülhessenek a versenyprogramba, a válogatóknak pedig lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy ezeket megtekinthessék, a versenyprogram kihirdetésére március 10-én nyilvános sajtóeseményen kerül sor. A legjobbak listáját a fesztivál díszvendége, Huszti Péter ismerteti majd.

A tavalyi POSZT díszvendége Bodrogi Gyula volt.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

süti beállítások módosítása