Bál lesz a Savoyban és az Óbudai Társaskörben

A báli szezonban kalandos estére számíthatnak akkor is, ha a Savoy mulató helyett az Óbudai Társaskört választják. Február 10-én részletek hangzanak el Ábrahám Pál, Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Johann Strauss operettjeiből.

A társulat ajánlója:

 

A nézők a bécsi operett nagy korszakából kapnak ízelítőt: az Osztrák–Magyar Monarchia csillogása majd széthullása e műfaj természetes talaja volt. A boldog békeidőknek vége lett, s megkezdődött a nosztalgikusan szép korszak legjellemzőbb és legsikeresebb műfajának a hattyúdala olyan világsikerekkel, mint Ábrahám Pál revűoperettjének dalai egy báli éjszakáról, egy sejtelmes szeparéról és az igéző Tangolitáról...

 

Szereplők: Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Geszthy Veronika, Iván Gál Judit, Zábrády Annamária, Domoszlai Sándor, Maróti Attila

Közreműködik: Körmendi Péter - zongora

 

savoy 1389612860

 

Az Óbudai Társaskörről:

Az Árpád híd tövében régi óbudai hangulatot idéz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb. Három oldalra tekint az Óbudai Társaskör épülete, melynek múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen, a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, melyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett.

Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat az összejövetelre. 
A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek, valamint a klasszikussal határos könnyebb műfajok: a sanzon, a swing, a szalonzene.

 

Forrás: Óbudai Társaskör

 

süti beállítások módosítása