Petíció indult a Bárka Színház ügyében

"Mentsük meg a Bárka Színházat" címmel petíció indult.


A petíciók.com oldala arra hívja fel a figyelmet, hogy veszélybe került a Bárka Színház működése, és léte, miután Seress Zoltán igazgató arról tájékoztatott, nehézségbe ütközik a januári bérek és honoráriumok kifizetése, hiszen nem kapták meg az ígért támogatást a fenntartótól. Korábban közleményben tudatták: bizonytalan jogi és gazdasági helyzete miatt február 22-ig nem játssza a Bárka Színház bizonyos előadásait, és felfüggeszti a Rovarok című produkció próbáit.

 

barka
"Ne hagyjuk, hogy ez a színház is a feledés homályába vesszen, hiszen a Bárka nem csak egy színház a sok közül. A Bárka alkotóműhely, színészképző, közösségi tér koncertekkel, kiállításokkal, színészei, előadásai számos rangos díjjal büszkélkedhetnek. Követeljük, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tegyen eleget vállalásának, egyrészt vegye gondozásába a színházat, másrészt pedig financiálisan ne lehetetlenítse el az intézményt!" -  áll a felhívásban.

"Követeteljük továbbá, hogy a színház vezetésére írjanak ki új pályázatot és olyan kompetens, "színház-csináló" ember kerüljön a társulat élére, aki kiáll a színházáért, a színészeiért (akik a jelenlegi körülmények között is próbálnak, minden este színpadra állnak úgy, hogy közben létbizonytalanságban élnek, de mindebből mi, a közönség semmit nem érzünk, nem látunk, mert töretlenül teszik a dolgukat, szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, játszanak), a kollégáiért és megtesz mindent a Bárka további sikeres működéséért!" - fogalmaz a petíció, amelyet Bajor Márk Máté kezdeményezett.

süti beállítások módosítása