Külföldi turnésorozatra indul a Proton Színház

Tavaszi turnésorozatra indul a Proton Színház: a Mundruczó Kornél rendezte Szégyen, illetve a Demencia című előadásokat a társulat Strasbourgban, Drezdában és Berlinben mutatja be februárban és márciusban.

John Maxwell Coetzee Szégyen című regényének színpadi adaptációját négy alkalommal láthatja a francia közönség február 20. és 23. között a strasbourgi Maillon színházban, ahová Bernard Fleury igazgató hívta meg a társulatot.

 

proton


A Demencia című előadásnak a drezdai Hellerau - European Center for the Arts ad otthont február 28-án, majd március 9-10-11-én a berlini Hebbel am Uferben (HAU) lép fel a társulat a Leaving is not an option - Menni vagy maradni? Kortárs Magyar Művészeti Fesztivál keretében.


Az egyhetes programsorozat zárónapján Mundruczó Kornél rendező, valamint Wessely Anna és Mélyi József művészettörténészek beszélgetnek az aktuális magyar kultúrpolitikai kérdésekről - közölte a társulat kedden az MTI-vel.


A Szégyen Magyarországon legközelebb április 29-én és 30-án, május 1-jén és 2-án, a Demencia pedig május 20-án és 21-én látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

süti beállítások módosítása