"Felmerült a felelőtlen gazdálkodás gyanúja" - A minisztérium válaszolt a Bárka társulatának

"Az átadás-átvétel folyamatát nagyban lassítja az elmúlt időszakban a színház kapcsán felmerült felelőtlen gazdálkodás gyanúja. Egyes értesülések szerint ebben a színház igazgatója és gazdasági vezetőjének felelőssége is felmerül" - közölte szerda esti tájékoztatójában a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).


A Bárka Színház társulatának Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármesterhez szóló szerdai nyílt levelére reagált a minisztérium.

 

barka

Fotó: szinhazkolonia.hu

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium válasza a Bárka Színház nyílt levelére:

Fontos elmondani, hogy átadás-átvétel folyamatát nagyban lassítja az elmúlt időszakban a színház kapcsán felmerült felelőtlen gazdálkodás gyanúja. Közlemény.


Egyes értesülések szerint ebben a színház igazgatója és gazdasági vezetőjének felelőssége is felmerül. Éppen ezért a KIM nagyon várja az Állami Számvevőszék készülő jelentését, hogy tiszta képet kaphasson a színház működéséről.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az elmúlt évben is mindent elkövetett azért, hogy valós, rangos művészeti térként működjön a Bárka Színház, ez a továbbiakban is szándékunk, de jelenleg a társulat működtetését a minisztérium fenntartói támogatás formájában jogszerűen még nem tudja megoldani.

 

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)

 

2014. február 12.

 

Forrás: kormany.hu

 

 

süti beállítások módosítása