Hugh Jackman negyedszer vezeti a Tony-gálát

Negyedszer lesz a házigazdája Hugh Jackman ausztrál színész a Broadway júniusi színházi díjátadó ceremóniájának.

A 45 esztendős Jackman 2003 és 2005 között tért vissza évről évre a műsorvezetői szerepbe, 2004-ben még Emmy-díjjal is elismerték munkáját. Ráadásul abban az évben a The Boy from Oz című musicalben nyújtott alakításáért megkapta a Tony-díjat.

 

Hugh-Jackman


A New York-i Broadway Liga és a Tony-díjat alapító közel száz éves színházi szervezet, az American Theatre Wing keddi közleményében Jackman sokoldalúságát és műsorvezetői erényeit méltatta.


"Hugh rendkívüli tehetség, emellett lojális támogatója a Broadway közösségének - akár a színpadon áll, akár a nézőtéren foglal helyet - és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét ő lesz a gála házigazdája" - fogalmazott a két szervezetet képviselő Charlotte St. Martin és Heather Hitchens.


Az Ausztráliából származó Jackman 2013-ban Golden Globe-díjat kapott A nyomorultak című musicalfilm főszerepéért. Májusban pedig ismét népszerű szerepében, Farkasként tér vissza az új X-Men-filmben.


A 2014-es Tony-jelöléseket április 29-én hozzák nyilvánosságra New Yorkban. A 68. Tony-díjátadóra június 8-án kerül sor a metropolisz Radio City Music Halljában. A legkiemelkedőbb Broadway-produkciókat, alkotókat és színészeket jutalmazó díj átadását Észak-Amerikában élőben közvetíti a CBS televízió.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása