Tíz emelet boldogság - Pályázatot hirdet a Budapest Bábszínház és a Pozsonyi Pagony

Pályázatot hirdet a Budapest Bábszínház és a Pozsonyi Pagony Kiadó 4-10 éves gyerekeknek a Tíz emelet boldogság című meséhez kapcsolódóan, rajz és vers kategóriában.

A mese főszereplője két tízemeletes ház, Jankó és Etelka, akik szerelmesek egymásba. A pályázati kiírásban két feladat szerepel, ezek közül választhatnak a gyerekek. Az egyik feladat lerajzolni egy tízemeletes házat, amelynek minden emeletén boldogság lakik. A másik lehetséges feladat Jankó és Etelka nevében verset írni.


A pályaműveket március 20-ig várják a Budapest Bábszínház címére (1062 Budapest, Andrássy út 69.), a borítékra rá kell írni: Tíz emelet boldogság.


A Tíz emelet boldogság című mesét a Budapest Bábszínház március 20-án mutatja be. A mese Gimesi Dóra Csomótündér című, a Pozsonyi Pagony által kiadott kötetben jelent meg.

 

10emelet

 

A Tíz emelet boldogság c. előadásról bővebben:

 

"Az óriásokról tudni kell, hogy réges-régen a hegyekben meg az erdőkben éltek, sziklából volt a válluk, mohából a szemöldökük, és szabadon jártak a világban. Fiatal volt még akkor az emberiség, és az óriások vigyázták az álmát. Nagy viharok idején például felálltak a hegytetőre és megfogták a villámot, nehogy a falvak házaiba csapjon. Máskor meg, amikor sokáig nem esett az eső, kicsavarták a felhőket, hogy az emberek szomjan ne haljanak. Amikor aztán az emberiség cseperedni kezdett, nem kellett már többé vigyázni rá. A világ egyre kisebb lett, az erdők megfogyatkoztak, az óriások pedig beköltöztek a városokba. Nem járhattak többé szabadon, lábuk belegyökerezett a földbe, gerincük lépcsőház lett, szemük ablak, mutatóujjuk villámhárító” – írja Gimesi Dóra varázslatos meséjében. És mi történt ezután? – kérdezzük kíváncsian. – Még most is itt vannak köztünk? Mit csinálnak?

A mi óriás hőseink szerelmesek, ami rengeteg kalamajkához vezet. Óriási nevetések és óriási könnycseppek kísérik történetüket. Szerelmes házakban lakni nem mindig kényelmes dolog, hiszen rengeteg váratlan esemény történhet a lakókkal. Vajon egymásra talál-e Jankó, az óriásfiú, és Etelka, az óriáslány. Nem lesz könnyű, de hátha…

 

Játssza: Hannus Zoltán

Dramaturg: Veres András
Díszlet: Grosschmid Erik
Báb: Bartal Kiss Rita
Zene: Teszárek Csaba
Asszisztens: Kalmár Éva

Rendező: Kovács Petra Eszter

a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös előadás

 

Budapesti bemutató: március 20. 17:00

 

Forrás: MTI, Budapest Bábszínház

süti beállítások módosítása