Debreceni Maskarádé - Télbúcsúztató a Vojtina Bábszínházzal

Hagyományos maskarádéval és pálinkafesztivállal búcsúztatják a telet Debrecenben február 21-23. között - jelentette be Somogyi Béla, a város kulturális alpolgármestere hétfőn.

Maskarade

Fotó: vojtinababszinhaz.hu


A debreceni tél színes programjai között is főattrakciónak számító ingyenes korcsolyapálya is már csak ezen a héten tart nyitva a Nagytemplom előtt - mondta az alpolgármester hozzátéve: rendkívül sikeres volt a fogadtatása a korcsolyapályának, nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is. Advent első vasárnapjától kezdve, a téli szünetben átlagosan ezren, az iskolai időszakban pedig több száz diák korcsolyázott testnevelés óra keretében a városközpontban kialakított jégpályán.


Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház vezetője a már tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Debreceni Maskarádé programjaiból kiemelte Konc Király és Cibere Vajda ütközetét: a két hadúr pénteken a város főterén vív meg egymással, majd a tél maradékát is elégetik a kiszebábbal együtt.
Az idei hagyományos maskarás felvonulásban a Vojtina Bábszínház művészei mellett iskolás csoportok és színjátszók is részt vesznek - fűzte hozzá Asbóth Anikó.


Az idén először a télbúcsúztató keretében rendezik meg a toros pálinkafesztivált, amelynek keretében az erre az időszakra jellemző disznótoros ételeket és italokat lehet megkóstolni Debrecen főterén - hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása