Face Nord - Francia újcirkuszi előadás a Trafóban

Február 21-én és 22-én lesz látható a Trafóban az Un loup pour l’homme francia újcirkusz-társulat Face Nord című produkciója.

 

Ajánló az előadás elé:

 

„Az egyetlen cél az, hogy késleltessük a vereséget, hogy halogassuk azt a pillanatot, amikor az idő győz az erőnk fölött” – mondják a fiúk.

 

2005-ben találkozott a kanadai Fred és a francia Alexandre. Bár másfajta képzést kaptak, érdeklődésük hasonló volt és a fizikumuk is jól passzolt, hát társulatot alapítottak. Mindkettejüket az akrobatika és a sport kapcsolata izgatta. Alexandre korábban dzsúdózott, Fred hokizott, snowboardozott és szörfözött. A sport tapasztalatai ébresztették fel a művészi érdeklődésüket – a szabályok, a kötött tér és időkeret, a partner/ellenfél viszony, a technikai kérdésfelvetések.

 

face nord
Először elkészült az Appris par corps, ami mostani előadás előtanulmánya volt. A Face Nord-ban pedig már kiegészültek Mikával, a "nagy erőssel", és Pierre-rel, a "kicsi mozgékonnyal". Így már négyen játszanak, gyúrják egymást és egyensúlyoznak az erőszak-gyengédség huzavonában. Számukra az emelés nem forma, hanem mindenekelőtt erős kapcsolat két férfi között. Bizalom, intimitás, szolidaritás – az akrobatikát az ember-ember közötti viszony megtalálásra használják. Játékukban a sporton kívül építészeti, szobrászati alapelvekre is számítanak: a boltív, a híd, az oszlop erővonalainak logikája, a mozdulat anatómiája mind a darab építőelemei. Az előadásukhoz a Trafó négyoldalú küzdőtérré alakul, háló nélküli ringgé válik: Go war!

 

face nord3


Különórát tartanak

 

Február 21-én, pénteken 18.30-tól a Kávézóban Barda Beáta, a Trafó művészeti vezetője tart előadást Hogyan cirkuszolnak a franciák? címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.


face nord2

 

 

Un loup pour l’homme (FR):

 

Face Nord

Akrobaták: Fred Arsenault, Alexandre Fray, Mika Lafforgue, Sergi Parés
Rendezés: Un loup pour l’homme & Pierre Déaux
Dramaturg: Bauke Lievens
Hang: Jean-Damien Ratel
Fénytechnikus: Thierry Robert
Jelmez: Emmanuelle Grobet
Technikai csapat: Olivier Fauvel, Benoit Fromentin, Cécile Hérault, Kiki Laporte, Laura Molitor
Manager: Peggy Donck

Bérletesek, figyelem! A február 21-i előadásra érvényes, "A"-jelölésű Új Cirkusz bérleteken tévesen február 24-i dátum szerepel. Az előadás 21-én lesz. (A "B"-jelölésű bérleteken nincs elírás, 22-én lesz a 2. előadás.)
 
 

süti beállítások módosítása