15. alkalommal rendez Tavaszi Fesztivált Tatabánya

Zenei és képzőművészeti ritkaságok hallhatók és láthatók március 17. és 30. között a tatabányai Tavaszi Fesztiválon, a Jászai Mari Színházban pedig két új darab és fotókiállítás színesíti a programot.


A Jászai Mari Színházban március 22-én mutatják be Tennessee Williams A vágy villamosa című színművét. A premierrel párhuzamosan Inkey Tibor és Wellesz Ella színházi fényképeiből Retusált sztárok címmel nyílik kiállítás a Népházban, amely április végéig látható.


Március 26-án a K. V. Társulat a kamaraszínházban adja elő Elzbieta Chowaniec Gardéniáját, az előadás a 20. század történelméről mesél szubjektív, női szemmel.

 

tatabanya tavaszi fesztival

 

A fesztivál zenei eseményei közül kiemelkedik Vásáry Tamás zongoraestje, Snétberger Ferenc és tanítványainak koncertje, Rohmann Imre és Kurucz Tünde négykezes zongoraestje, valamint Micheller Myrtill és a Tatabányai Big Band közös koncertje - közölték a szervezők az MTI-vel.

 

A Tatabányai Múzeumban március 21-től tekinthetők meg a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum Gyurkovich-gyűjteményének egy része. A magyar képzőművészet legnevesebb képviselőinek több mint 160 alkotását tartalmazó kollekció hetven darabja látható majd Tatabányán. A törzsanyagot a reformkori alkotók, Barabás Miklós, Székely Bertalan, Benczúr Gyula művei alkotják, a magyar realizmus alkotóit Munkácsy Mihály, Mednyánszky László munkái képviselik, de Szinyei-Merse Pál, Ferenczy Károly, Csók István, Glatz Oszkár egy-egy műve is látható lesz.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása