Hattyúk - Új bemutatóra készül az M Studio

A Rendezd magad program keretében mutatja be Hattyúk című előadását az M Studio Mozgásszínház. A Szekrényes László rendezésében színre vitt produkció február 28-án és március 1-jén látható Sepsiszentgyörgyön, az Új Stúdióban.

 

Az M Studio ajánlója:


A Hattyúk Csehov Három nővér c. drámájából ihletődött, ám Szekrényes László sajátos koncepcióban közelíti meg a klasszikus csehovi elvágyódás témáját. A megjelenített csehovi figurák egy kis vidéki balett-társulat művészei, ahol mindenki arra vágyik, hogy Moszkvába juthasson. A társulat mindennapjait egy híres balettmester látogatása zavarja meg, aki válogatási szándékkal érkezik. Kérdés, hogy kit visz magával? Tud-e erősebb lenni az elvágyódás a mindennapok rutinjánál, amely a művészeket a kisvároshoz köti?


Az előadás különlegessége, hogy a megszokott mozgásszínházi formanyelv mellett egyaránt építkezik szöveges elemekből is. Az M Studio hagyományos Rendezd magad programjának célja, hogy a társulat színészei rendezőként is bemutatkozzanak, hogy saját ötleteik és elképzeléseik is színpadra kerülhessenek. A tavalyi évadban Veres Nagy Attila rendezésében készült a Kecsevecse, idén pedig Szekrényes László mutatkozik be rendezőként.

 

A Hattyúk bemutatójára február 28-án, pénteken 19 órától kerül sor az Új Stúdióban, majd március 1-jén, szombaton is megismétlik az előadást. A pénteki bemutatóra 5 lejes különbözeti jeggyel érvényesíthetőek az Ábel-bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet váltani a városi szervezőirodában lehet (nyitva tartás naponta 11-16 óra között, telefonszám 0267-312104).

 

Hattyuk plakat web

 

 

Hattyúk

Andrej Szergejevics Prozorov: Szekrényes László
Olga: Polgár Emília
Mása: Nagy Eszter
Irina: Gáll Katalin
Kuligin, Fjodor Iljics: Veres Nagy Attila
Versinyin, Alekszandr Ignatyevics: Bajkó László
Tuzenbach, Nyikolaj Lvovics: Orbán Levente

Rendező: Szekrényes László
Koreográfus: Ardelean Mónika
Rendezőasszisztens: Tamás István
Űgyelő: Bartók Enikő
Fény: Szabó Huba
Hang: Chirițescu György

Bemutató:
2014. február 28.
Sepsiszentgyörgy, Új Stúdió
 

süti beállítások módosítása