Hátrányos helyzetűek is megtekinthették a debreceni Rómeó és Júliát

A hétvégén ismét Debrecenben mutatta be a Rómeó és Júlia című musicalt a Budapesti Operettszínház. Az  Főnix Csarnokban a közönség soraiban több hátrányos helyzetű gyerek és felnőtt is volt, akik ingyen nézhették meg az előadást.

Február 22-én kétszer is megtelt a Főnix Csarnok, közel tízezren látták Gérard Presgurvic musicaljét, a Rómeó és Júliát, amely nemrég ünnepelte 10. születésnapját. Az előadás műszaki felszerelése, díszletei és jelmezei tíz kamionnal érkeztek a fővárosból a Főnix Csarnokba.

 

 APO1559 

A 400 négyzetméteres színpad építését már kedden elkezdte a műszaki stáb, hogy a Főnix Csarnokban szombaton megelevenedhessen az örök érvényű szerelmi történet, amelyről a musical zeneszerzője és szövegírója, Gérard Presgurvic így nyilatkozott: "A világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság".

 

 APO1490

 

A mindenki által jól ismert történet népszerű dalai Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Földes Tamás, Szomor György, Nádasi Veronika, Csuha Lajos, György-Rózsa Sándor, Szentmártoni Norman, Csengeri Ottília, Kádár Szabolcs és Szerényi László előadásában, látványos díszletek közt, a Budapesti Operettszínházban is megszokott kiváló hangzással csendültek fel a Főnix Csarnokban a délutáni és az esti előadáson egyaránt.

 

 APO1453

 

Amellett, hogy a Nagymező utcában megszokott színvonalas előadással örvendeztessék meg a debreceni közönséget, a Budapesti Operettszínház és a rendezvényt szervező Ív Produkció Kft. célul tűzte ki azt is, hogy a Főnix Csarnok-béli előadásokra olyan nézők is eljuthassanak, akik ezt anyagi helyzetük miatt nem tehetnék meg.

 

 APO1326 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága, valamint több debreceni és hajdú-bihari vállalkozás, önkormányzat támogatásának köszönhetően így Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből több mint 700 hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt ingyen nézhette meg a Rómeó és Júliát.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása