Eva Wagner-Pasquier távozik a bayreuthi fesztivál éléről

Jövőre távozik a Bayreuthi Ünnepi Játékok éléről Eva Wagner-Pasqier, aki féltestvérével, Katharina Wagnerrel együtt vezeti dédapja, a nagy német zeneszerző, Richard Wagner munkásságának emlékét ápoló világhírű komolyzenei fesztivált.

A Eva Wagner-Pasquier biztosnak tűnő távozásáról a Nordbayerischem Kurier című lap írt, a 68 éves asszony csütörtök este meg is erősítette a hírt. Szavai szerint azt kérte a játékokat felügyelő bizottságtól, hogy szerződése 2015 őszén való lejárta után tanácsadóként számítsanak rá.

 

Katharina-Wagner-and-Eva--008

Katharina Wagner és Eva Wagner-Pasquier


Eva Wagner-Pasquier nem részletezte háttérbe vonulásának okait. A Nordbayerischem Kurier értesülései szerint Wagner-Pasquier a játékok igazgatótanácsának elnökével, Toni Schmiddel folytatott beszélgetés után döntött úgy, hogy 2015-től csak tanácsadóként kíván részt venni a munkában.


Féltestvérével, a 36 éves Katharina Wagnerrel 2008 szeptembere óta vezette a rangos fesztivált. A Richard Wagner Alapítvány tanácsa akkor egyhangú döntést hozott arról, hogy kettős vezetés legyen. Katharinát a játékokat 1966 és 2008 között irányító Wolfgang Wagner akarta utódaként, Evát pedig a testület.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása