Életre kel a szinkronszemle Debrecenben

Az 1964-ben útnak indított, ám a nyolcvanas években megszűnt szinkronszemle ismét életre kel Debrecenben: március 6. és 8. között, a Debreceni Tavasz programsorozatának keretében az Apolló moziban rendezik meg a magyarul megszólaló külföldi filmek seregszemléjét - közölte a város polgármestere hétfőn.


Kósa Lajos szerint a magyar szinkron a világ legszínvonalasabb szinkronja, a mostani szemlén tíz versenyfilm szerepel majd. Jelen lesz a debreceni szinkronszemlén Arnold Schwarzenegger, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio és Jonah Hill magyar hangjai: Gáti Oszkár, Ráckevei Anna, Hevér Gábor és Elek Ferenc, valamint Shrek, Vin Diesel és Forest Whitaker magyar hangja, Gesztesi Károly - sorolta a résztvevőket a politikus.


Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a szemle első két napján a versenyfilmek mellett Szinkronban a világgal címmel rendeznek konferenciát a szinkronfordítás műhelytitkairól. A konferencia keretében több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül szinkronszínészek, szinkronrendezők, dramaturgok, stúdióvezetők részvételével.

 

secret-areas

Fotó: secret-area.com


Az ügyvezető elmondta azt is, hogy március 10. és 18. között az Apolló mozi kistermében bemutatják az összes alkotást, amelyet az idén az amerikai filmakadémia ítészeinek szavazatai alapján a legjobb film díjára jelöltek.


A szinkronszemle és az Oscar-díjra jelölt filmek sorozata mellett a Debreceni Tavaszi Fesztivál programjai között szerepelnek a hagyományos tavaszi képzőművészeti tárlat, a magyar jazz ünnepe koncert, a Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért folyó nemzetközi kórusverseny, számos más koncert és színházi bemutató és a költészeti fesztivál - ismertette Bódor EditHozzátette: a fesztivál keretében második alkalommal rendezik meg a csokoládé napokat, ahol a résztvevők megkóstolhatják Debrecen csokoládéját is.

 

Molnár Lajos, a rendező Brívia Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: Debrecen város csokoládéját a város kézműves csokoládéboltjának mesterei készítették. A különleges édesség a tavaly nagy sikerrel megrendezett első csokoládé napokon a közönség által javasolt ízvilágot, a mézeskalácsot és a mogyorót tükrözi - fűzte hozzá.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása