Békéscsabán tartják a Versünnep egyik elődöntőjét

A Versünnep című vers- és prózamondó fesztivál idén Békéscsabán tartja egyik elődöntőjét: az ország északi, keleti régióiból és a határon túlról is érkeznek színészek és színészhallgatók. A fesztivál döntője a költészet napján, április 11-én lesz a Nemzeti Színházban.

Az esemény műsorvezetője Kolti Helga színésznő lesz, a zsűri tagjai pedig Elek Szilvia (író, zongoraművész), Falusi Márton (költő, kritikus), Rubold Ödön (színész, rendező), Seregi Zoltán (színész, rendező) és Sződy Szilárd (dramaturg, rendező) lesznek. Az egyes kategóriákban a közönség is szavazhat kedvenceire.


A versenyzőknek három kategóriában kellett verset/prózát választaniuk: egy első világháborúval kapcsolatos szöveget, egy család témakörét érintőt és egy kortárs szerző művét.

 

vers


Az esten Huzella Péter, Kossuth-díjas zeneszerző-énekes is fellép majd, Katkó Ferenc, a Jókai Színház színész-rendezője pedig zenés-verses műsorszámmal készül.

A Versünnep fődíja első kategóriában (színművészek) 1 millió forint, valamint Muharos Lajos Munkácsy-díjas ötvösművész kisplasztikája. A második kategóriában 500.000 forintos fődíj a nyeremény a budapesti döntőn.


A döntősök díjként kapják a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ajándéktárgyait is.

Az elődöntő időpontja: 2014. március 10. este 7 óra, Ibsen Stúdiószínház

 

(A rendezvényre a belépés díjtalan, de a helyek korlátozottsága miatt regisztrációhoz kötött, melyet a színház jegyirodájában tehetnek meg.)

süti beállítások módosítása