Újra Cseh Tamást dalol a Mohácsi-osztály – Film és koncert a Belvárosiban

Micsoda útjaink címmel,  március 31-én 19 órakor a Belvárosi Színházban Mohácsi János 2012-ben végzett kaposvári színészosztálya különleges esttel emlékezik Cseh Tamásra.

03 k

 

Az előadók között találjuk az osztály tagjait és vendégként fellép Csákányi Eszter és Kulka János.

A Kaposvári Egyetem 2012-ben végzett színművész szakos hallgatói egyik vizsgájukon Cseh Tamás-dalokat adtak elő. A fiatal színészek nem csak elénekelték, hanem 12 hangszerre újrahangszerelve adták elő, az egy szál gitárra írt dalokat.

A Mohácsi János vezette osztály előadása végül nem csak Magyarországot járta be, hanem eljutott az Amerikai Egyesült Államokba is. Útjukról film is született.  

A Belvárosi Színház estjén zen a dalok nem csak a vásznon kelnek újra életre, hanem a filmbemutatót követően a helyszínen, a színpadon is.  A koncerten – "régi kaposvári diákokként" – Csákányi Eszter és Kulka János is eléneklik legkedvesebb Cseh Tamás dalukat.

 

01 k
“Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy osztály, hát ez az osztály nem volt se rosszabb, mint a többi, csak épp a legjobb. És volt egy helyre énektanárjuk, maga az egyfejű Rozs Tamás, a csellócsászár, aki fejébe vette az osztál rozsdalepte osztályfőnökével, hogy vizsgázzon, ha már énekből, hát Cseh Tamásból, helyből távol. Mert volt egyszer énekes, Cseh Tamás, akinél jobban, szívfacsaróbban a semmit eldalolni senki nem tudta, a szövegekben persze ott ólálkodott hol nem volt Bereményi Géza, hát így ők, ketten.. Volt vizsga, lett belőle koncert, egy szál gitár helyett 12 hangszerre, ország-világra. Siker pénz, nők, férfiak, ingyen gumimatrac, csillogás, elszállás, puffanás, minden ami szokott, amikor egy dolog jó. S mit ad Isten, hogyhogynem, meghívták őket a Nagy Ámerikába. Repülőjegy, helyfoglalás, koncertek, künn a nagy vízen túl. De a baj nem jár egyedül. Elkísérte őket a forgatócsoport, hogy megörökítse a Turnét az örökkévalóságnak” – mondta Mohácsi János.

A Micsoda Útjaink című zenés dokumentumfilmet, amelyet Tiszeker Dániel rendezett, a Fanatics Film mutatja be.

Az est szereplői: Béli Ádám, Boros Anna, Decsi Edit, Formán Bálint, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál, Keresztény Tamás, Kiskamoni-Szalay Lilla, Lábodi Ádám, Lovas Rozi, Porogi Ádám, Váncsa Gábor, Vitányi Juhász István, Rozs Tamás + Csákányi Eszter, Kulka János

 

Lovas Rozival és Lábodi Ádámmal itt olvashat interjút.

 

 

 

süti beállítások módosítása