Közel 25 év után újra színpadon Emma Thompson

Csaknem 25 év után újra színpadra állt Emma Thompson, aki ráadásul először szerepelt New Yorkban. A színésznőnek nagy ünneplésben volt része a Sweeney Todd című musicalben.

Az Avery Fisher Hallban szerdán bemutatott darabhoz a New York-i Filharmonikusok szolgáltatták a zenét. Az előadást lelkesen ünnepelte a közönség.

 

emma-thompson

 

A Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya egy olyan hajvágóról szól, aki végez vendégeivel, holttestüket pedig átadja tettestársának, Mrs. Lovettnek - akit Emma Thompson alakít -, hogy húspástétomot készítsen belőlük. A borbély egy olyan férfi iránti bosszúból öl, aki elvette tőle a feleségét és a lányát. Az 54 éves kétszeres Oscar-díjas brit színésznő embertelennek és tragikusnak nevezte a történetet a darabot, amelyben ugyanakkor fekete humor is van.

 

Emma Thompsont édesanyja, a színésznő Phyllida Law beszélte rá, hogy elvállalja a szerepet. A döntést nem is bánta meg, mint mondta, nagyszerű élmény számára zenekarral színpadon állni.

 

A történetet, amelyből az 1970-es években Stephen Sondheim írt musicalt, még négyszer játsszák.

A Sweeney Todd évekkel ezelőtt a mozikban is bemutatkozott Tim Burton rendezésében, Johnny Depp és Helena Bonham Carter főszereplésével.

 

Forrás: MTI, Színház.hu

süti beállítások módosítása