Vidnyánszky: "Végre teret nyert a nemzeti értékek iránt elkötelezett kultúra"

A Nemzeti Színház igazgatója a Hír TV-nek nyilatkozott.

 

A Nemzeti Színház igazgatója a kritikáról szólva elmondta: "A kritikusok sajnos katonák. Katonák voltak, amikor a Székely-féle Új Színházat felrobbantották, katonák voltak, amikor a Törőcsik-féle Művész Színházat felrobbantották. Ha lehetne akkor a dózerek és a buldózerek most is ott állnának és romolnák a Nemzeti Színházat. Tehát kritikával nem foglalkozunk" - fogalmazott Vidnyánszky Attila, aki arról számolt be, hogy a Nemzeti Színház ennek ellenére megtalálja közönségét, már 90 százalék fölé jutott a látogatottság az idei évadban.

 

"Évtizedek óta ugyanazok próbálnak irányt mutatni, hangulatot teremteni, én ezt már sokszor elmondtam, ezt sokan sérelmezték… Biztos van kivétel, nem szeretnék mindenkit bántani. (...) Továbbra sem bírja elviselni a balliberális szellemi elit, hogy a nemzeti értékek iránt elkötelezett színházi kultúra is végre teret nyert Magyarországon" – tette hozzá a Nemzeti Színház igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 

vidnyanszky


Vidnyánszky Attila szerint a magyar kultúrpolitikát érő külföldi támadások mögött is ez az ok húzódik meg. "Szerintem az elmúlt 60-70 évben ugyanaz a szellemi háttér, ugyanaz a gondolathalmaz mentén szerveződött a magyar kultúra, és igazából ez a külföldi sipítozás, ami most Bécsben megy, vagy Berlinben volt, azért van, mert egy másik fajta gondolat teret kap" – vélekedett az igazgató.

Színházi céljairól szólva kifejtette: "Nemes, igazi, szép színházat szeretnénk csinálni, és azt látom, erre fogékony a közönség, velünk együtt él meg katarzist, szép embereket, szép tetteket, nagy gesztusokat lát a színpadon, keressük a hőst, megtaláljuk, őszinte, nagy lendületek, szenvedélyek vannak, efelé szeretnék mozdulni a továbbiakban is" - nyilatkozta Vidnyánszky Attila.

 

Forrás: Hír TV

süti beállítások módosítása