6 év után újra műsoron a Jenufa az Operában

Vidnyánszky Attila rendezésében,a friss Kossuth-díjas Kiss B. Atilla fellépésével, Héja Domonkos vezénylete alatt állítja színpadra hat év után Janáček híres operáját, a Jenufát az Operaház.

jenufa1 foto mezey bela resize resize

 

 

Leoš Janáček, cseh szerző Európa-szerte nagy sikerrel játszott műve egy felkavaró szerelmi és hátborzongató családi dráma, ami egy cseh faluban játszódik. A történet szerint a kis közösség érdekei és a vallás törvényei vezérlik a sekrestyésnét, amikor megesett nevelt lánya, Jenufa gyermekét a patak jege alá rejti. Így lesz a falu tisztelettel övezett tagjából – határtalan anyai szeretete, félelmei és szenvedélyessége következtében – gyilkos.

 

A március 22-től összesen hat alkalommal látható operában Temesi Mária alakítja Jenufát, a két férfi főszerepet Bándi János és a Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Kiss B. Atilla énekli. Az előadásokat Héja Domonkos vezényli.

 

foto jenu 040327 055 resize

 

„Iszonyatosan jó darab ez… Janáček egy teljesen realista darabba építi bele a népiességet, a vallásosságot és az érzelmek végtelen színskáláját, és a zenedráma végére sem fogy ki az ötletekből, az invenciókból” – fogalmazott a darab kapcsán a dirigens. 

 

Forrás: Színház.hu, Operaház

süti beállítások módosítása