Lemondta moszkvai vendégszereplését Daniel Olbrychski

Lemondta vendégszereplését a moszkvai Lengyel Színházban Daniel Olbrychski neves lengyel színész arra hivatkozva, hogy nem tetszenek neki Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnával és a Krím félszigettel kapcsolatos döntései.

daniel-olbychski


A Gazeta Wyborcza című lengyel lap közölte Olbrychski levelét Eugeniusz Lawrenczukhoz, a Lengyel Színház igazgatójához, amelyben a színész egyebek között azt írta: arra kényszerül, hogy lemondjon a vendégszereplésről, mert nem támogatja Putyin intézkedéseit.


"Elnökük döntése orosz csapatok bevonulásáról a független Ukrajna területére nem csak a világnak ebben a részében változtatta meg homlokegyenest a helyzetet. Döbbenten és mély szomorúsággal néztem, ahogyan az orosz nép képviselői - az önök parlamentje - felállva ünnepli ezt az agressziós cselekedetet" - írta Olbrychski.


A magyar filmekből is ismert lengyel színész a főszerepet alakította volna az Európa elrablása című színdarabban. Februárban már a próbákon is részt vett, a premiert májusra tervezték. Nem tudni, hogy Olbrychski lemondása után egyáltalán bemutatják-e a darabot.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása