Túl öreg volt - Ezért szakadt le a 100 éves Apolló színház mennyezete

A szerkezeti elemek elöregedése miatt szakadt le a mennyezeti vakolat egy része decemberben, a londoni Apolló színház előadása közben - közölte a Westminster kerület tanácsa.

apollo

 

76 ember sérült meg, amikor A kutya különös esete az éjszakában című darab első felvonásában az VII. Eduárd korabeli színház mennyezeti vakolatának egy része a nézőtérre zuhant.


Westminster kerület tanácsának közleménye szerint a szerencsétlenség fő oka az álmennyezet tartógerendáit összeillesztő anyag elöregedése volt. Rámutattak, hogy a gipsz- és faanyag valószínűleg az 1901-ben épült színházzal egyidős.

A tanács szerint az öreg mennyezeteket háromévente ellenőrzik. Hozzátették, a legfrissebb eredmények fényében több tucat londoni színházat és a műemlék épületeket kezelő English Heritage örökségvédelmi szervezetet is figyelmeztették a lehetséges problémákkal kapcsolatban. A brit főváros számos másik színháza is a 20. század elején épült.

 

apollo2
Az Apollóban történt baleset végső vizsgálata a tervek szerint tavasszal ér véget. A színház azonban szerdán megnyitja újra a kapuit a Let the Right One In című új produkcióval és a mennyezet alá erősített védőfelülettel.

 

Forrás: MTI, BBC

süti beállítások módosítása