Innováció a kultúrában - Szakmai beszélgetéssel nyílik a Lepkeház

Háromnapos művészeti programmal nyílik meg az Erzsébet téri Lepkeház nevű fa installáció a Tavaszi Fesztivál keretében csütörtökön.

lepkehaz

 

Köztéri installáció és épület, meglepő városi tér és teátrum, újszerű dizájn a budapesti Erzsébet téren.

 

A Kultúra Vására rendezvénysorozat első állomásaként három napos szabadtéri programmal, összművészeti performanszokkal és gyerekeknek szóló kreatív műhellyel nyitja meg a Lepkeházat L. Simon László kormánybiztos és Rogán Antal, a Belváros polgármestere csütörtökön – olvasható a szervezők  közleményében.

 

A Lepkeházat tervező és kivitelező Hello Wood a tavaszt, a virágzást és az újrakezdést szimbolizáló nagyszabású fa installációt álmodott meg a térre, amelynek 300 négyzetméteres szárnyai alatt majdnem teljes egészében a színpad terül el. A Lepkeház szárnyai a nyárfalepke színeit jelenítik meg.

 

A különleges építmény a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében különböző vizuális élményekkel, elektroakusztikus művekkel, kortárs cirkusszal, operával és DJ-remixszel várja a látogatókat. Olyan művészek is színpadra lépnek, mint Ladányi Andrea táncos, Szabóki Tünde énekes, Felméry Lili és Apáti Bence balettművészeek, de szerepel a fellépők között az Irie Maffiából ismert Sena és Barabás Lőrinc trombitaművész is.

 

A programot a magyar tervezők kollekcióiból összeállított divatbemutató is színesíti.

 

Emellett Innováció a kultúrában címmel szakmai beszélgetést rendeznek 17:30-tól Baán László, Gőz László, Káel Csaba, Rockenbauer Zoltán, Márta István, Ókovács Szilveszter részvételével.

 

 

Helyszín: Lepkeház - Erzsébet tér

Erzsébet tér március 27. (csütörtök) 17:30

 

süti beállítások módosítása