Pizza Kamikaze - Öngyilkosokról mutat be darabot a Gólem Színház

Pizza Kamikaze címmel tartja új bemutatóját a Gólem Színház április 17-én a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Ajánló az előadás elé:

 

A szerző, Etgar Keret Izrael egyik legismertebb kortárs írója, aki legfőképp novelláiról ismert, meg arról, hogy irodalmi szintre emelte az izraeli héber szlenget. A Gólem Színház (a nyolc novellából álló Trükk című mű után) a már több mint huszonkét nyelvre lefordított – eredeti címén: Kéjtáná sel KnellerKeret-novellát viszi színre, amelyet Vinnai András adaptált. A darab egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot.
 A témát ezúttal nem a környezet, a gyászolók, a család vagy a barátok, hanem az öngyilkosok szemszögéből ábrázolják, így egy egészen új narratíva született.

 

pizza

Fotó: Fekete Fanni

 

"Két nappal azután, hogy végeztem magammal, munkát találtam egy pizzériában. Nem túl nagy szám, de átmenetileg jó lesz!"
Az öngyilkosok úgy élnek tovább a "túloldalon", ahogy végeztek magukkal. Az ereiket felvágók vérző csuklóval, a vízbe ugrók elkékülve, a magukat fejbe lövők lyukkal a halántékukban, míg az öngyilkos merénylők leginkább egy gyrosra hasonlítva töltik napjaikat. A főszereplő, Háim egy nap telespriccelte vérrel az albérletét egy lány miatt, majd az öngyilkosok gyűjtőhelyén olyan hírt kap, ami alapjaiban változtatja meg eddigi "halálát"...

A történet, bár végig az öngyilkosok szemszögéből mutatja a világot, mégis himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.

 

pizza2

Pizza Kamikaze - olvasópróba. Fotó: Hajmási Péter

 

 

Vinnai András:

 

Pizza Kamikaze

 

Etgar Keret Kéjtáná sel Kneller című műve alapján -

 

Szereplők: Bánki Gregely, Hay Anna, Huzella Júlia, Kardos Róbert, Lajos András, Schmied Zoltán

 

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Borgula András
Maszk, jelmez, speciális effektek: Juristovszky Sosa
Animáció: Tóth Zs. Szabolcs
Zene: Gazda Bence
Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendezőasszisztens: Kern Dóra

 

Rendező: Borgula András

 

Bemutató: április 17. 19:00, Jurányi Ház

 

 

süti beállítások módosítása