Játék! - Nyerj jegyet az ExperiDance Liliomfiára! - LEZÁRULT!!!

Játssz ExperiDance Produkció és a Színház.hu közös játékán, és nyerj egy páros belépőjegyet a Liliomfi című előadásra!

xlili046 Liliomfi foto Dusa Gabor

Fotók: Dusa Gábor 

 

Az ExperiDance ajánlója:


A fiatalság leginkább bolondság, de mit ér az élet egy kis játék nélkül? Vegyünk egy özvegy professzort, egy gyámleányt, és egy fiút – aki éppenséggel színésznek készül. Megtervezett házasságok, hős szerelmesek és az a bizonyos nemesi származás, mely olykor nem jöhet rosszul.

 

Megannyi feldolgozásban láthatta már a nagyérdemű Szigligeti Ede leghíresebb vígjátékát, a Liliomfit. A legenda szerint 1849-ben két délután alatt írta meg a szövevényes szerelmi szálakkal és megannyi humorral tűzdelt vígjátékot. A történet szerint az özvegy professzor két gyámsága alá tartozó gyermekét összeadja. Az unokaöccse, Szilvai Gyula, vándorszínésznek áll és felveszi a Liliomfi művésznevet. A vándorszínész egy vidéki kisvárosba érkezik társulatával, mely a lustaság, a félelem és a gyűlölet fellegvára, ahol egy dolog történik – semmi. Így találkozik a már neki szánt Mariskával, akivel egymásba is szeretnek. A házassági tervről és a szövevényes szálakról mit sem tudva kerülnek egyre bonyolultabb helyzetbe, de természetesen a végén a szerelem győz!


Az ExperiDance Produkció a tánc nyelvén meséli el a tudatra ébredést, és azt, hogy ki is volt Liliomfi – színész, forradalmár, vagy egészen más? Román Sándor koreográfiájával az egész estés produkcióból mindenre fény derül.

 

xlili099

 

A játékban való részvételhez válaszolj a következő kérdésre:


Ki a társrendezője az ExperiDance Produkció Liliomi című előadásának?


A. Czomba Imre
B. Meskó Zsolt
C. Debreczeni Ildikó

 

A helyes választ a jatek@szinhaz.hu címre várjuk április 10-ig. A nyertest telefonon és emailben is értesítjük.

 

Liliomfi
2014. április 16. szerda, 19:00

RaM Colosseum

 

süti beállítások módosítása