A Broadway-re tart Kurt Cobain – Courtney Love musicallel emlékezne férjére

Courtney Love musicalt szeretne készíteni néhai férje, a Nirvana egykori frontember Kurt Cobain életéről és zenei örökségéről. A Broadway produkció létrejöttének feltétele a kiváló alkotógárda.

cobain2
Idén, április 5-én volt 20 éve, hogy Kurt Cobain távozott az élők sorából, özvegye, Courtney Love pedig méltóképpen szeretne megemlékezni erről, és egy újfajta megvilágításba helyezni férje történetét és munkásságát. Többek közt ez adta az ötletet a musical írásához – és meglepő módon a rajongók kérése, akik szívesen látnák viszont a seattle-i banda és Kurt Cobain sztoriját zenés színházi formában.
Az énekesnő az NME zenei magazinnak adott interjút férje halálának 20 éves évfordulója apropóján, itt beszélt arról is, hogy lányával, Frances Bean Cobainel komolyan fontolgatják, hogy a Broadway-re viszik Kurt Cobain sztoriját.

 


"Több tonna rajongói levél árasztott el a témában, és a közösségi oldalakon is azzal bombáztak, hogy készítsek musicalt. Ezért Frances-el  hosszasan gondolkodtunk ezen az ötleten, alaposan átbeszéltük a lehetőséget. Végül úgy döntöttünk, hogy valóra váltjuk a Nirvana rajongók vágyát – ám csak abban az esetben, ha a projekthez megfelelő alkotótársakat, találunk elismert szövegírót, dramaturgot, producert, rendezőt. Amennyiben ez sikerül, nagy valószínűséggel megszületik a Broadway musical. – mondta Cortney Love, hozzátéve, a produkciónak egy nagyszerű történetet kell elmesélnie, olyat és olyan módon, ahogyan eddig még senki nem tette. „Minden vágyam, hogy egy olyan alkotócsapatot segítsek, amely olyan produkciót tud létrehozni, amely tiszteletben tartva emlékét, de a legőszintébb módon közelíti meg és mutatja be Kurt személyét"

 

cobain and curtney
Cortney Love fontosnak tartja, hogy a musical ne csak a világ számára keltse életre a színpadon Kurt Cobain történetét, zenéjét, szellemi hagyatékát, hanem hogy lányuk Frences is részese lehessen az élménynek.
„Tudom, hogy az apja szelleme is ott lesz a színpadon, nekünk Frances-szel pedig ott a színházban, életünk egyik legérzelmgazdagabb élményében lesz majd részünk" – véli Courtney Love.

 

Forrás: nme.com, fordítás: színház.hu Fotó: Rolling Stone Magazine

 

süti beállítások módosítása