Eperjes Károly Chicagót fog rendezni - Kész a veszprémi műsorterv

Eperjes Károly rendezésében a Chicago című musicalt is bemutatja jövőre a veszprémi színház.

 evad2

 

Eperjes Károly rendezésében a Chicago című musical is szerepel a Veszprémi Petőfi Színház következő évadában - jelentette be Oberfrank Pál színházigazgató sajtótájékoztatón szerdán.

 

Tájékoztatása szerint a Közösségben a közönséggel szlogen alatt meghirdetett évadban Guelmino Sándor rendezésében Ibsen A vadkacsa című színművét, Bozsó József rendezésében Strauss Bécsi vér című operettjét, Dömölky János vezetésével Dürrenmatt Fizikusok című komédiáját, valamint Juhász Róza rendezésében a Szerelmem, Petőfi című zenés játékot mutatja be a teátrum a nagyszínházban.


A direktor kifejtette: a színháznak sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítania a közönségével, ezért is választották ezt a szlogent a következő évadhoz.

 

veszprem-petofi


A gyerekszínházi előadások között a Hófehérke és a hét törpe című mesebalett, a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejáték szerepel, és most is meghirdetik a Bonbon matinét a színházszerető családoknak.


Oberfrank Pál beszélt arról, hogy felújítják az Anna Karenina című darabjukat, az I. világháború centenáriumára pedig felnőtt és ifjúsági előadással készül a színház.


Hozzátette: műsoron tartják az Oliver!, az Adáshiba, A vígözvegy, a Légy jó mindhalálig, a Veszedelmes viszonyok, az Éjjeli menedékhely és a Tündér Míra című darabot.


A Latinovits-Bujtor Játékszínben Shakespeare Titus Andronicus; Arkagyij és Borisz Sztrugackij Sztalker és Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját adják elő. Camus Pestis című darabjából készül önálló esttel Hegedűs D. Géza, Eperjes Károly pedig Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel ad önálló estet.


Továbbra is játsszák a Tábori pikniket, a Jeanne D'Arc-ot, az Agóniát és a Drága Gizám című darabokat a játékszínben.
Április 27-29-én táncelőadásoknak ad otthont a veszprémi színház, többek közöött a Gördülő Tánccsoport és a Pataky Klári Társulat fellépésével.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása