Ádámok és Évák ünnepe - 200 diák, 10 előadás Békéscsabán

Magyar regéket és mondákat mutatnak be színpadon középiskolások Békéscsabán. Az Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű program keretében vasárnap és hétfőn este a közönség tíz előadást láthat a Jókai Színház nagyszínpadán.

 

Seregi Zoltán elmondta: az Ádámok és Évák ünnepe programban tíz középiskolából közel kétszáz diák és pedagógus vesz részt. A közönség a nyolc-tíz perces darabokat vasárnap és hétfő este láthatja a Jókai Színház nagyszínpadán.

 

adamok

Kép a tavalyi Ádámok és Évák ünnepéről


A csapatok tavaly ősszel kezdték el a művek feldolgozását és színpadra állítását. A középiskolások szakmai munkáját a pedagógusok mellett a békéscsabai Jókai Színház színészei segítették. A színdarabokról zsűri mond véleményt, a legjobb egyéni és közösségi teljesítményeket díjjal jutalmazzák.


Az igazgatóhelyettes rámutatott: a harmadik alkalommal megrendezett Ádámok és Évák ünnepe iránt egyre több tizenéves fiatal érdeklődik. "Számunkra nagyon fontos a színház iránti érdeklődés felkeltése a középiskolások körében, hiszen ők a mi leendő közönségünk" - fogalmazott Seregi Zoltán, aki szerint a színházi műhelymunkában való részvétel az irodalmi művek mélyebb megismerését teszi lehetővé.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása