A magyar dráma az ezredfordulón - Könyvbemutató Pécsett

P. Müller Péter: A magyar dráma az ezredfordulón (L'Harmattan, 2014) című könyvének bemutatójára kerül sor április 15-én 18 órakor a pécsi Művészetek és Irodalom Háza Breuer Marcell Termében.

a magyar drama az ezredfordulon

 

Az 1989–90-es rendszerváltozás Magyarországon a színházi struktúrát nem változtatta meg, a könyvkiadás szerkezete azonban jelentősen átalakult. A kortárs dráma fórumai, a színház és a könyvkiadás eltérő feltételrendszerek közé kerültek. A szűk drámapublikációs lehetőségek ellenére a magyar színház mégsem nélkülözte a kortárs magyar drámát. Az ezredforduló körüli évtizedekben évadonként mintegy húsz–huszonöt új magyar dráma került színre.

 

A könyv ebből a drámatermésből merít, a bevezető fejezetben áttekintést adva a korszak fontosabb színpadi szerzőiről és főbb műveikről, az utána következő tizennégy drámaíróportrén keresztül pedig bemutatja az elmúlt két és fél évtized kortárs magyar drámairodalmának legjelentősebb rétegét, ismertetve és elemezve mintegy száz színdarabot.

 

P. Müller Péter a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára. Ez a kilencedik önálló kötete. A szerzővel Weiss János filozófus, egyetemi tanár beszélget.

 

Forrás: bama.hu

 

 

süti beállítások módosítása