Cirkuszok Világnapja - Parádé a Városligetben!

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. a Cirkuszok Világnapján, április 19-én, a Hősök terén látványos Cirkuszparádét, a Fővárosi Nagycirkusz előtt pedig egész nap ingyenes szabad téri cirkuszprogramokat rendez.

 

A MACIVA ajánlója:

 

A Nemzetközi Cirkuszszövetség kezdeményezésére 2008. óta április harmadik szombatja világszerte a cirkuszé. A Fővárosi Nagycirkusz – mely azonnal csatlakozott a felhíváshoz - immár hetedik alkalommal rendez programokat minden cirkuszbarát számára ezen a napon.

 

A több évszázada hódító cirkusz népszerűségét gazdag tradícióinak is köszönheti. Egészen a 19. századba visszanyúló hagyomány, hogy a városba érkező vándorcirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig az utcákon. Ez a szokás Amerikából indult, és hosszú évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend Európa nagyvárosaiban is.


A Cirkuszok Világnapján felelevenítjük e régi hagyományt és szombaton 13.30 órakor a Fővárosi Nagycirkusz elől útnak indítjuk a tavaly már nálunk is nagy sikert aratott Cirkuszparádét.


A látványos parádén felvonulnak díszes járművek, kosztümös artistanövendékek, gólyalábasok, cirkuszi állatok és a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című műsorának teljes társulata. A menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol igazi kedvcsináló szabadtéri cirkuszi műsor veszi kezdetét.

 

cikruszparade

 

 

Milyen programmal várnak?:

 

2014. április 19. (szombat)

 

10.00
Köszöntő - dr. Kriza Zsigmond a MACIVA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

 

10.05-10.45
Színpadi műsor a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon (ingyenes!) Fellépnek: Corrodini Bűvész Egyesület, Gallyas Veronika és a Zsonglőr Egyesület, Maka Gyuszi ének, Balogh Ibolya és tanítványa, amatőr utcai bűvészek, Nedó József tányérforgató.
Sztárvendég: Varga Viktor

 

11.00-13.00

Circus Classicus – A Fővárosi Nagycirkusz előadása

 

13.30-14.10

Cirkuszparádé – díszes felvonulás a Hősök terén, kosztümös artisták, cirkuszi állatok, lovas huszárok

 

14.10-14.45
Színpadi műsor a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon (ingyenes!) Fellépnek: Corrodini Bűvész Egyesület, Gallyas Veronika és a Zsonglőr Egyesület, Maka Gyuszi ének, Balogh Ibolya és tanítványa, amatőr utcai bűvészek, Nedó József tányérforgató
Sztárvendég: Varga Viktor

 

15.00-17.30

Circus Classicus – a Fővárosi Nagycirkusz előadása.


19.00-21.30 Circus Classicus – a Fővárosi Nagycirkusz előadása.

Konferál: Maka Gyuszi és Hrisafis Gábor

 

Forrás: Színház.hu, MACIVA

 

 

 

süti beállítások módosítása