Tíz éves a Körúti Színház - Díszelőadással ünnepelnek

Tíz évvel ezelőtt, 2004-ben alapította meg Galambos Zoltán, színész, rendező, a Madách Színház volt tagja a Körúti Színházat, amely az évek alatt Putnoktól Pécsváradig, Zalaszentgróttól Mátészalkáig rengeteg játszóhelyen megfordult.

"Mindig imádtam a Madáchos tájelőadásokat. Megérkezni valahová és este hétre egy üres színpadon csodát tenni, a kies nézőtérre boldog arcokat varázsolni! Eldőlt bennem: én ezt akarom csinálni! Lehet, hogy tényleg magammal tudok ragadni embereket, mert mindenki jött első szóra, és az első kérdés mindig az volt: mit és csak a sokadik, hogy mennyiért. Voltak, akiket elvesztettem az évek folyamán, ezt nagyon sajnálom! De akik maradtak, vagy újonnan jöttek, remélem mind a barátaim. Jó velük dolgozni, jó velük élni" - olvasható Galambos Zoltán köszöntőjében a színház honlapján.

 

katyi

Jelenet a Katyi c. előadásból

 

Az elmúlt tíz évben több mint 900 előadáson, összesen mintegy 350 000 nézőnek játszott a társulat, ahol szerepet vállalt többek között Koncz Gábor, Tahi- Tóth László, Koltai Róbert, Kautzky Armand, Esztergályos Cecília, Frajt Edit, Pécsi Ildikó és Vándor Éva is. Ma 20 különböző előadással járja a vidéket a színház, köztük a legnagyobb sikerrel a Mezítláb a parkban és az Én és a kisöcsém című darabokat játsszák, főbb szerepekben Koncz Gáborral, Kautzky Armanddal, Frajt Edittel és Pikali Gerdával, valamint Koltai Róberttel, Gyebnár Csekkával és Fila Balázzsal.

 

A társulat április 25-én a Katyi c. darab díszelőadásával ünnepli születésnapját a Mátyásföldi Erzsébetligeti Színházban. A hasonló című film főszerepét - amelyet annak idején Tolnay Klári játszott - most a színház saját felfedezettje, Placskó Emese, Mály Gerő emlékezetes alakítását pedig a színház oszlopos tagja, Tahi Tóth László alakítja.

 

süti beállítások módosítása