Jelentkezőket vár a Társadalmilag Elkötelezett Művészeti Gyakorlatok Nyári Egyeteme

Művészek, szociális munkások, tanárok jelentkezését várják az EXCEPT elnevezésű nemzetközi programban való részvételre.

Szakmai közösség


A Társadalmilag elkötelezett művészeti gyakorlatok cseréje egy két éves Európai program, hat ország részvételével (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Szerbia és Magyarország) amely az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. Az EXCEPT partnereinek – Utca-SzAK (H) Theather Octopus (D), Associatione Stefanoperocco (F), Pontre Tra Culture (I), Studio Skit (Pl), Kulturanova (Srb) – társadalmi/művészeti területen dolgozó szervezetek – közös meggyőződése, hogy a művészeti gyakorlatok kivételesen alkalmasak a társadalmi fejlesztés céljaira.

 

nyariegyetem2

Theather Octopus

 

 

Háttér


Sok értelmiségi érez erős késztetést, hogy a lehetőségeihez mérten hozzájáruljon egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és motiváltabb társadalom fejlődéséhez. Sokan vannak, akik ezt a munkát épp a társadalom ellenkező szögletében szeretnék elkezdeni.


De hogyan? Hogyan vonjuk be a kiszemelt célcsoportokat? Miféle komplikációk fordulhatnak elő a "kulturális misszionárius" és egy elszigetelt embercsoport találkozásban? Hogyan kerüljük el a nemkívánatos mellékhatásokat? Hogyan készüljünk fel a találkozókra? Kívülről és belülről, eszközökkel és stratégiákkal. Mi lehet a feladatunk a művészi munka rendkívül fontos területén – minthogy csakis egy alkotásban aktív művész képes fertőzni az alkotás örömével. Végül, hogyan tartsuk fent a sikeresen megfertőzött csoportok fejlődését?


Az EXCEPT partnerei tekintélyes tudást halmoztak fel a felsorolt nehézségekkel való küzdelem során. A program célja e tudás megosztása, illetve fejlesztése.

 

Megmozdulások


A Nyári Akadémia kéthetes szakmai képzést biztosít, a legkülönbözőbb területekről érkező, kiemelkedő hivatásos trénerek bevonásával - alkalmazott színház, bohóctechnika, szociális munka stb. A tervezett témák, a szociálpszichológiától az utánkövetési és szupervíziós technikákon át, a lehetséges művészeti alkalmazások tanulmányozásán keresztül, a szociális antropológiáig nyúlik, és természetesen előadóművészeti tréningeket és más művészeti gyakorlati lehetőségeket is tartalmaz bőségesen. Az akadémiai tanulmányokat egy hetes terepgyakorlat egészíti ki, amelyen a résztvevők tanáraiknak asszisztálva megízlelhetik a terepmunka különféle minőségeit.

 

nyariegyetem3


Dátumok


2014. július 7 - 20. Nyári Akadémia Szakácsi, Hungary
2014. július 23 – 30. Művészeti táborok (Lengyelország, Szerbia, Magyarország)

 

Résztvevők


Európa összes országából várnak művészeket, pedagógusokat és a szociális/segítői szakmában érdekelteket – tapasztalatokkal vagy anélkül. A jelentkezőktől elemi elvárás, hogy szakmai életükben valóban szükségük legyen a kurzusokon megszerezhető tudásra. 30 résztvevő számára a szervezőknek lehetőségük van teljes költségmentességet ajánlani – 12 résztvevőnek fedeznie kell saját szállás, utazás és ellátási költségeit (kb. 27 euro/nap), de a kurzusokon való részvétel továbbra is ingyenes!

 

Kiválasztás


A jelentkezéshez az alábbiak szükségesek:


1. Önéletrajz: Legfeljebb egy oldal terjedelemben, ennek tartalmazni kell az összes személyes információt is.
2. Motivációs levél: Legfeljebb egy oldal terjedelemben.

 

A jelentkezéseket az except.academy@gmail.com email címen várják.

 

Jelentkezési határidő: 2014. május 10.

 

 

További információ a programról: www.exceptnet.eu

 

süti beállítások módosítása