Finnországban vendégszerepelt a Pécsi Balett

A finnországi Vantaa-ban megrendezett kéthetes nemzetközi táncfesztivált záró gálaest külföldi díszvendége volt a Pécsi Balett április 26-án.

IMG 4714

 

A tánc világnapjának tiszteletére rendezett gálaesten Domoszlai Edit és Szabó Márton Vincze Balázs: Szimbiózis című duettjét táncolták, valamint Cameron McMillan: Beszélj hozzám c. koreográfiájából adtak elő egy részletet nagy sikerrel, telt ház előtt, az ezer nézőt befogadó Martinus Concert Hall-ban.

 

A finn út előtt egyetemistáknak tartott egyhetes kurzust a társulat. A Pécsi Balett és a PTE Táncoló Egyetem projekt együttműködésének részeként 2014. április 22-26. között a Pécsi Balett táncművészei balettmestereik vezetésével a Táncoló Egyetem legjobbjait klasszikus balett és modern tréningre, koreográfia betanulásra várták egy hétig napi 6 órában.

 

A kurzus oktatói voltak:
Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett alapító tagja, táncpedagógus, balettmester
Czebe Tünde Harangozó-díjas művész, táncpedagógus, a Pécsi Balett szólistája, balettmestere
Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas művész, táncpedagógus, koreográfus, a Pécsi Balett igazgatója

 

Az utolsó napon 1 egyetemista és 1 táncművész a képzésen tanultak alapján előadott egy pas de deux-t, amit fontos pécsi városi, színházi és egyetemi rendezvényeken mutatnak majd be, a közös produkcióval is hirdetve a Pécsi Nemzeti Színház - Pécsi Balett és a Pécsi Tudományegyetem közti együttműködést.

 

Forrás: Pécsi Balett

 

süti beállítások módosítása