Több mint 1,2 milliárd forintos támogatást nyertek előadó-művészeti szervezetek

Összesen több mint 1,2 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező, zömében független előadóművészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

A pénzzel a minősítéssel nem rendelkező, de a hatóság nyilvántartásában szereplő, zömében független színházak és táncegyüttesek, továbbá a szabadtéri, a nemzetiségi, a befogadó színházak és a produkciós szervezetek idei működését támogatja - közölte az Emmi kulturális államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

 

emmi

 

Az összegzés szerint a keretösszegből a színházi szervezetek több mint 430 millió, a táncegyüttesek mintegy 208 millió, a forgalmazó szervezetek 243 millió, a szabadtéri színházak 250 millió, a nemzetiségi színházak pedig 101 millió forintos támogatásban részesültek.


A színházak, táncegyüttesek 132 érvényes pályázatából 117 pályázat kapott támogatást. A közlemény kitér arra is, hogy az eljárás során a felkért szakértők előterjesztései alapján a pályázatokhoz a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság készített döntési javaslatot. A benyújtott pályázatokról az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva Halász János kultúráért felelős államtitkár - a két bizottság által megfogalmazott döntési javaslatokat változatlan formában jóváhagyva - hozta meg döntését.


A pályázat döntési listái innen letölthetők.

 

süti beállítások módosítása