Újra itthon rendez Alföldi Róbert

Németországi és ausztriai bemutatói után ismét Magyarországon rendez Alföldi Róbert. Regényadaptációt, Csehovot, operát és zenés vígjátékot állít színpadra, első ízben dolgozik a Radnóti Színház társulatával és a Magyar Állami Operaházban.

A Rózsavölgyi Szalonban május 8-án mutatják be Émile Ajar (Romain Gary): Előttem az élet című, 1975-ben megjelent és világszerte népszerűvé vált, Magyarországon is számos kiadást megért, kultikus regényének kamaraszínházi változatát. Az előadást Alföldi Róbert rendezi, a Momo szerepét alakító Margitai Ági mellett Csomós Mari (Rosa mama), Lukács Sándor (Lola) és Rajhona Ádám (Juszef) közreműködésével.

 

 EDV2973 ff

Előttem az élet - próba (fotó: rozsavolgyi.hu)


Május 25-én kerül sor Alföldi Róbert első Radnóti Színház-beli premierjére: Csehov: Platonov (Apátlanul) című színdarabját állítja színpadra. A címszerepben László Zsolt vendégként tér vissza a Radnótiba.


Számos nagy sikerű, több díjjal elismert külföldi operarendezés után Alföldi a Magyar Állami Operaházban is rendez. Christoph Willibald Gluck: Iphigenia Taurisban című operáját június 22-től láthatja a közönség.


Július 12-én mutatja be az Átrium Film-Színház és a Kultúrbrigád Jerry Herman és Harvey Fierstein többszörös Tony-díjas musicaljének, Az Őrült Nők Ketrecének magyar változatát, Alföldi Róbert rendezésében, Gergye Krisztián koreográfiájával, Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével. A mű Ugrai István új fordításában kerül színre a 2010-es Broadway-felújítás hangszerelésével.

 

süti beállítások módosítása