A kreatív iparágak új inkubátorai - Nemzetközi workshopot hirdet a Jurányi

Nemzetközi workshopot hirdet „inkubátorépítők" számára május 21. és 23. között a Jurányi Inkubátorház.

A Jurányi közleménye:

 

Egyre több művész és kulturális szakember ismeri fel az összefogás előnyeit. Nem csak az erőforrásokat lehet így ésszerűbben kihasználni, hanem a hatásgyakorlásban is eredményesebbek lehetnek. Ugyanakkor a különböző típusú civil kezdeményezések, kulturális menedzserek vagy proaktív művészek hosszú és kitartó munkával példamutató közösségi művészeti tereket, központokat és inkubátorházakat hoznak létre nem csak külföldön, hanem már Magyarországon is. Ezek a központok nem csak új közösségi formákat hoznak létre, hanem széles spektrumú művészeti és közösségi eseményeknek is teret adnak. Előnyük, hogy a helyi (lakó)közösség is részt vehet a mindennapi életükben.

 

Fontos kulturális és városfejlesztési szerepükön túl a már létező szervezeteknek, start-upoknak is lehetőséget adnak arra, hogy saját előmenetelükre figyeljenek és ne a hétköznapi infrastrukturális problémákra.

 

Az összefogás nem csak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is fontos, ezért a Jurányi Inkubátorház és a Füge Produkció a Visegrádi Alap támogatásával május 21. és 23. között a régió illetve svéd, német és amerikai szakemberek, inkubátorházak és művészeti központok képviselőinek a részvételével szervezi meg a KREATÍV IPARÁGAK ÚJ INKUBÁTORAI című workshopot.

 

Az esemény célja, hogy a régióban illetve az európai szinten rejlő lehetőségek ismeretében a résztvevők jobban megismerjék egymást, közös projekteket hozzanak létre, illetve nyugati példák alapján új finanszírozási utakat is találjanak.

 

juranyi1

 

A workshop részletes programja:

 

Május 21.


12.00-14.00 A Jurányi Produkciós Inkubátorház bemutatása a meghívottak számára

 

15.30- 18.00 A társintézmények (KC Dunaj, Fabryka Sztuki, Fabrica de Pensule, Johancentrum) bemutatkozása


18.00- 19.00 Magyar partnerintézmények bemutatkozása

 

Május 22.

 

10.00 - 11.00 Hogyan váljunk önfenntartóvá? Az ausztrál példa. Skype-beszélgetés Jade Lille-lel, a Melbourne-i Footscray Community Center igazgatójával

 

11.30-13.00 "Városon kívül" - Hogyan működhet (jól) az agglomerációban vagy távolabb egy művészeti központ. Peter Legemann (Bröllin) és Lóky Tamás (Art Quarter, Budapest) beszélget

 

Május 23.


10.00 - 12.00 Fundraisingről mosolyogva. (Christina Molander, SITE, Svédeország)


12.30- 14.00 Fenntarthatóság éjjel-nappal. (Beáta Seberíniová, KC Dunaj, Szlovákia)


16.00 - 17.30 Mindig csak dinamikus és kreatívan. (Skype-beszélgetés Jessica Love Robinsonnal, Counterpulse, San Francisco, USA)

 

Főtámogató: Visegrad Fund. További támogatók: Goethe Intézet, Budapesti Lengyel Intézet, Cseh Centrum

További információ itt: artincubators.wordpress.com vagy itt Bakk Ágnes (bakkagnes@gmail.com)

 

 

 

süti beállítások módosítása