A gyulai vár védelméről jelent meg drámakötet

Megjelent a Gyulai Várszínház és a gyulai önkormányzat közös kiadásában a „Drámák az 1566-os gyulai várvédelemről" című kötet — jelentette be a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója.

gedeon gyulai var

 Gedeon József a kötettel (fotó: beol.hu)

 

A 160 oldalas könyv Zalán Tibor A fáklya kialszik, Nagy András Véghely és Wodianer-Nemessuri Zoltán Kegyelem című drámáját tartalmazza. Az olvasók a kiadványban a színházi és felolvasószínházi bemutatókról készült fotókat is megtalálhatják.

 

Gedeon József emlékeztetett arra, hogy a város és a várszínház 2012 szeptemberében hirdetett meghívásos drámapályázatot a teátrum 2013. évi, ötvenedik évada alkalmából. A kiírás témája a gyulai vár védelmében vívott 1566-os csata volt, amelynek során hazánkban a leghosszabb ideig óvták meg az erődítményt, 14 rohamot vertek vissza. A három szerző ennek a pályázatnak a kapcsán készítette alkotásait.

 

Dr. Gulyás Imre, a gyulai polgármester hivatal osztályvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a kötet régóta meglévő igényeket szolgál ki, és Kerecsényi László várkapitány szerepét is a helyes megvilágításba helyezi. A kiadvány egyelőre 300 példányban jelent meg, és a könyvtárban, a várszínház igazgatóságán, illetve várhatóan a helyi könyvesboltban vásárolható majd meg.

 

Forrás: beol.hu

 

 

süti beállítások módosítása